donderdag 19 november 2015

Mijn barometer is mijn teen.

Had het moeten weten dat er een weers-omslag aan zit te komen - lees kouder weer - want mijn kleine tenen doen een beetje pijn en mijn oma had dat al. Dan riep ze "kind...ik voel aan mijn eksterogen dat het gaat regenen".

Vonden wij als kinderen een rare uitdrukking. Sowieso Eksterogen...wat bedoelde Oma daar nou mee? Waar zat die vogel dan?Maar jaren later, begrijp ik haar maar al te goed.

Dus voel ik die teentjes, dan weet ik dat het ook weer overgaat als het weer veranderd is. En ik me vooral niet te druk moet maken.

En al helemaal niet me geheel up to date houden met het laatste nieuws. Vanochtend voor ik naar mijn werk ging stond het NOS nieuws aan het en gezellig op de vroege morgen kon je zien hoe een terrorist te werk ging. "wel schokkende beelden hoor ontbijtend Nederland".. En dan weet ik dat ik NIET hoef te kijken. Wat win ik erbij om te zien hoe een mens een ander mens doodmaakt.

Misschien ben ik wel simpel of naief, maar ik kijk momenteel zeer selectief. Zou het liefste een Goed Nieuws krant hebben. Die alleen maar gaat over mooie, goede en lieve dingen.

Dus probeer ik zelf maar elke dag bewust het goede te doen. Aardig te zijn in de bus. Niet asociaal mijn tas naast me neerzetten, zodat er niemand kan zitten. Belangstellend te zijn voor collega's op mijn werk. Niet in mijn eigen bubbel blijven zitten, maar oog hebben voor elkaar.

En kijk nog maar een keer naar de trouwfoto's van mijn lieve dochter en schoonzoon. Hoe alle werelddelen vertegenwoordigt zijn op hun foto. Net als alle geloven. En er die dag geen enkele wanklank was.

Ja, lacht u maar...en noem me naief en simpel. Maar dan denk ik:

damn gone with the wind rhett butler my dear i dont give a damn


1 opmerking:

Lot zei

Ja dat fenomeen ken ik ook maar al te goed. Rechtertopje wijsvinger is erg beschadigd geweest tot gewricht en dat steekt en jeukt, ook linker wijsvinger knokkel opgezet en staat in brand. Eigenlijk doen alle gewrichten beetje mee.