zondag 21 februari 2016

50 shades of zwart gemengd met veel wit

Liep ik van de week in de Ikea, om inspiratie op te doen, zag ik me toch een partij grijs. Heeeeel veel grijs. Ook het weer was die dag grijs.

Is grijs het bruin van de jaren 70?

Moet ik ook aan het grijs in mijn interieur?  Wil ik aan het grijs? Heb ik uberhaupt (zwart of wit) geld voor grijs.


Enfin...het was wel fijn om door die zaak te lopen met alleen maar een blik op inspiratie en verder niks (nou ja...mea culpa: 2 stompkaarsen van bij elkaar wel € 1,98 gekocht, gezellig in de avonden en dan heb ik het gevoel dat het warm is, terwijl de thermossaat nooit hoger dan 18 graden staat) te kopen. Zelfs 2 goedkope badmatjes legde ik toch maar weer terug; zijn ze ECHT nodig of is het de verleiding die je roept??

Het was de verleiding.

Toch ga ik denk ik dit weekend een beetje een collage maken van allerlei knip- en plakzaken om te kijken hoe ik met weinig toch een ander effect kan krijgen. Of misschien wel niet. Maar het is in ieder geval wel een fijn gevoel dat ik wat wil. En mezelf gun wat te willen. Want lang niks meer durven willen. Op ieder gebied eigenlijk. Alsof de levenslust ontbrak.

Nou betekent wat willen in mijn geval niet direct dat ik zo'n grote kar pak bij de Ikea en die lekker volkieper, want ik kan alleen in mijn hoofd wat willen en dan creatief kijken hoe ik dat voor elkaar kan krijgen. Zonder geld uit te geven. Of heel weinig. Of mijn willen uit te stellen. Of gewoon tevreden te zijn met mijn allegaartje van stijlen. En echt goed bedenken of wat willen werkelijk iets toevoegt aan mijn gevoel van gelukkig zijn en tevreden zijn met alles wat ik allemaal wel heb.

En dat zijn niet mijn materiele zaken, maar het geluk van een veilig thuis, het geluk van twee lieve volwassen kinderen. Die goed in hun vel zitten en een fijne relatie hebben. Het geluk van een relatief gezond lijf. Het geluk van mogen denken en doen wat ik wil. Het geluk van lieve vrienden om me heen, ver weg of dichtbij.

16 opmerkingen:

Lot zei

Dat zijn trends die zo om de 25 jaar terugkomen.

Zelf hou ik van kleur en dat is lastig op het moment als je wel iets moet uitzoeken.
We hebben al nieuwe keuken besteld en ook de badkamer is over 4 maanden aan de beurt. Ik moet dus tegels uitzoeken en dat is dus grijs, grijs, zartig en beige en veel houtstructuren.

Er zal vast in de dure prijsklasse meer te vinden zijn maar dat laat budget niet toe.
In de badkamer wil ik graag donkerrode tegels op de vloer, niet te vinden voorlopig.

Anoniem zei

Ik heb niets met grijs. Gelukkig kom ik ook nooit bij IKEA.

Christina zei

Wij hebben ook een poosje gezocht naar betaalbare badkamertegels en kwamen via via bij een lokale 'tegelgigant.' Die had naast veel dure tegels ook veel partijen in trends van wat jaren terug, en veul goedkoper dan de doe-het-zelvers of specialisten. Misschien iets voor @Lot?

Ik probeer ook altijd te kijken of er iets op te knappen valt, al dan niet iets van de kringloop. Ben al jaren op zoek naar nieuwe eettafel stoelen, maar ik vind ze zelden mooi, en als ik ze mooi vind: te wankel. Dus er zit niks anders op dan creatief te zijn met de oude ;-)

Tis even vervelend als het moet, zo zuinig, maar toch nog altijd beter dan schulden, deurwaarders of de dreiging van meer ellende.

Karin zei

Poeh donkerrood, gedurfd hoor!

Anoniem zei

En het geluk van je geweldige schrijftalent en je humor!

Frank groet u!

Lot zei

Christina dank voor de naam. Zag dat dat in Groningen is en ik woon in Zeeland.
Vandaag was ik me net aan het orienteren op outlets in Belgie.

Petr@ zei

Ik ben ook niet zo van het grijs in huis.
In mei gaan we de kamer opknappen, we weten nog niet welke kleur het gaat worden maar zeker geen grijs haha

LegeZakkenVrouw zei

Het buiten al grijs genoeg. Zeker wil ik geen grijs in huis.

LegeZakkenVrouw zei

Het buiten al grijs genoeg. Zeker wil ik geen grijs in huis.

Anoniem zei

De vloertegels in mijn badkamer zijn donkerblauw. Je ziet er alles op. Nooit zal ik meer een donkere tegelvloer in een badkamer kiezen. Dus pas op met donkerrood...

Peter zei

Bedankt voor je geweldige blog weer. Het inspireert me elke keer weer, hoe je met tegenslag omgaat.

Pecunia zei

Gelukkig kun je heel goed naaien! Met een kwastje verf over bestaande zaken en met een stofje in de kleur die je mooi vindt kom je vast een heel eind. Al is het maar een kussentje in een andere kleur of met een stukje van dezelfde stof in een bestaande lijst of zo.Je bent zo creatief, dat gaat vast helemaal goed komen.

Nietzomaarzooo zei

Bedankt voor je complimenten!

Nietzomaarzooo zei

Ja, dat scheelt een hoop. En door goed te kijken, kan je ook veel zelf (na)maken. Of bedenken dat die kleuren niet bij je passen :)

Nietzomaarzooo zei

Die uitspraak borduur ik op een truitje. Heerlijk compliment.

Nietzomaarzooo zei

Ik heb woningbouw-beige/grijzig gemixed op de badkamervloer. Was 30 jaar geleden helemaal hip denk ik :)