woensdag 17 februari 2016

Dag V&D!

Reed vandaag met de bus langs het pand van de V&D in de stad waar ik werk.  Lege etalages nu en weten dat er nu zo'n 8000 mensen thuis zitten die denken: Ik wil alles doen, als het maar niet bij een callcenter is! Dat dacht ik ook altijd, maar mijn alternatief is de Bijstand en tsja...dan hou ik liever mijn broek zelf op met een riem die ik ooit bij de V&D kocht.

Op mijn werk zijn er opvallend veel mensen aan het hoesten en proesten. En vertellen in de pauze dat ze aan de medicijnen zitten, sommigen aan de antibiotica en enkelen aan de Prednison.

En dan toch maar naar het werk komen, simpelweg omdat niet werken geen inkomen betekent. En die consequentie betekent ook dat het hele clubje elkaar aan blijft steken. Een soort van snotcirkel.

En soms blijven ze een dagje thuis. Maar zitten de volgende dag weer gammel en met een snothoofd of koortskop toch weer op het werk.

Hou dat eens in je achterhoofd als je door iemand van een callcenter wordt gebeld. Blaf ons wat minder af, dan blaffen wij op den duur ook weer minder van het hoesten.

Ben blij dat ik gisteren een heerlijk eind heb kunnen wandelen onder een stralende zon en een strakblauwe lucht. De hond was ook helemaal blij. Maar dat is hij altijd wel. We hebben weer heerlijk extra zuurstof op kunnen doen en aan de weerstand gebouwd.

En vandaag in de minipauze toch maar een klein blokje om. Ook om weer de zon te zien en naar de heerlijke koude blauwe lucht te kijken. Dan maar geen koffie. Was een heerlijke blokje.

Ik herinner me trouwens van de V&D toen ik kind was dat er altijd zo'n aapjesmachine stond in het trappenhuis.Wat is jullie herinnering aan de V&D en ga je het assortiment missen?

18 opmerkingen:

Cisca Servie zei

idd de dansende aapjes, wat vond ik die leuk. Mijn eerste badpak kwam ook bij V&D vandaan. Vanaf de jaren 70was de V&D al niet meer mijn winkel

Christina zei

Flesjes met kralen om eerst een lange ketting van te rijgen en dan kon je die flesjes weer gebruiken voor in je letterbak. Gevuld met een mooie miniatuur op de binnenkant van de kurk.

Spaarmoeder! zei

Ik heb veel bewondering voor je. Je doet het toch allemaal maar en je geniet van de kleine dingen. V&D was een van de laatste winkels hier die boeken verkocht.

Astrid zei

Het kinderijsje met verrassing in de jaren 60 als mijn zusje en ik met mijn moeder naar Den Haag gingen.
In een hotelzilveren coupe , dan waren we de koning te rijk

Anoniem zei

Mijn moeder nam ons altijd mee naar V&D. Later kwam ik er eigenlijk zelden of nooit.

Petr@ zei

Vaste prik voor ons, naar de V&D, als we een dagje gaan stadten!
Jammer hoor, maar nog het meest voor het personeel.

Jeanneke zei

Mijn opa en een oom van moeders kant werkten bij V&D. Er straalde een soort familiegevoel van af.
Jammer voor de steden met een V&D vestiging.
Vreselijk voor al die werknemers... 8000 x 1 mens en zijn werk weg.

LegeZakkenVrouw zei

De heerlijke kroketten bij de ingang

Anoniem zei

Als je niet gebeld wilt worden meld je je toch gewoon bij het bel-me-niet register? Hoef je ook geen callcentermedewerker af te blaffen en de callcentermedewerker kan zijn/haar tijd besteden aan mensen die zich hier kennelijk wel voor willen lenen.

Luz zei

Mijn eerste (bij)baantje toen ik 15 was, was op de gebakafdeling bij V&D.Ik weet niet hoeveel tompoezen ik van de schep heb laten flikkeren zo onhandig was (ben) ik. Voordeel was wel dat de gemolde tompoezen mee naar huis mochten. En nee, ik deed het niet expres.

Verder kwam ik er eigenlijk nooit, ik associeer V&D voornamelijk met de zusters van mijn moeder die er rokken met elastiek in de band kochten en bijbehorende plastic kralenkettingen die ik spuuglelijk vond.

Lot zei

Vroeger vond ik lingerie afdeling fijn voornamelijk de BH's van eigen merk waren erg geschikt voor mij. Later gingen die uit assortiment.

V&D was is de steden waar ik woonde ook een doorlooproute van de ene naar de andere straat, dat zal diverse winkeliers ook treffen denk ik.

En vroeger was er ook een echt supermarkt herinner ik me.

Ineke zei

Is het niet een beetje omgekeerde wereld dat ik ergens moet gaan melden dat ik niet lastig gevallen wil worden? Ik blijf altijd beleefd maar als ik al drie keer gezegd heb geen interesse te hebben moet het een keer klaar zijn vind ik. Ik heb niks tegen de mensen die in een callcentrum werken en ik weet pas sinds dit blog hoe slecht de arbeidsomstandigheden en beloning zijn. Des te meer bewondering voor de mensen die het daar uithouden, maar blijf het een vreemde zaak vinden dat bedrijven mij gewoon ongevraagd lastig mogen vallen. Ze zouden toestemming aan mij moeten vragen om te bellen. ;)

Ineke zei

Ik vond V & D wel een fijne winkel, zo'n beetje het tussensegment waar nu geen alternatief meer voor is. Vroeger was het misschien niks maar tegenwoordig een prettige winkel, ik kwam er vaak. Groot assortiment ook, misschien juist daardoor, te hinken op teveel gedachtes.

En ja die aapjes, geweldig vond ik die. :)

Koningin Minima zei

Ik vind het ook heel jammer. Ik kwam er graag. Even lekker struinen over alle afdelingen, altijd daar naar het toilet en af te toe een lekker broodje eten bij La Place.
Als kind was het m'n favoriete winkel, vanwege die roltrappen!
Jammer, jammer, jammer

Liesbethblogt zei

Ik heb begin dit jaar mijn gal over die winkel al gespuwd, ga die toko niet missen. Hooguit het uitzicht vanaf de La Place op de bovenverdieping. Elke andere winkel die het zo slecht doet was 10 jaar geleden al leeg, verlaten en vergeten.

Nicole Orriëns zei

Ja, ik vind het echt jammer dat hij er niet meer is. Het is echt een gemis in het winkelcentrum.

Huisvlijt

Nietzomaarzooo zei

Dacht toen ik gisteren weer langs de lege winkel reed, dat ik altijd wel even een kijkje nam op de afdeling met sjaals, mutsen en handschoenen. En dan vooral van die heerlijke mooie leren handschoenen of fijne sjaals. In allerlei kleuren en materialen. En dat er soms opruiming was en dan kon ik voor 5 euro een mooie grote sjaal kopen, die anders 10 x zo duur was.
Vooral dat neuzen en kijken en inspiratie opdoen zal ik gaan missen.
En de wc's! Altijd keurig schoongehouden door de dames van het toilet met hun schoteltje. Heerlijk zo'n punt in de stad waar je zeker wist dat er een schone wc was.


Polly zei

Ik heb nooit zo veel gehad met V&D. Ja, 't was handig dat je er altijd naar de wc kon maar voor het assortiment ging ik er niet heen. Ik vond 't het altijd 'net niet'.

Ik vind het heel triest voor de medewerkers, van wie er velen vergroeid waren met het bedrijf. Voor de rest denk ik dat er vooral sprake is geweest van slecht beleid, waardoor de tent nu failliet is. Toen er van het personeel een loonoffer werd gevraagd, hield ik m'n hart vast. Ik heb nog nooit gehoord dat een bedrijf dankzij zo'n loonoffer heeft overleefd. 't Is hooguit uitstel van executie. Medewerkers die erin meegaan, hebben vooral zichzelf te pakken want hun uitkering wordt door dat loonoffer lager.