zondag 7 februari 2016

Boksen is het nieuwe hardlopen; Heel Holland Bokst

Tegenwoordig hoor ik om me heen steeds meer mensen (voornamelijk mannenmensen) die gaan boksen in hun sportschool.

Ik denk dat,  tot de eerste neus gebroken wordt of een oor een bloemkool-oor blijft,  dit een grote trend wordt.

Ook op tv, in diverse series lijkt de aandacht voor boksen groot, net als een jaar geleden voor groene sapjes van exotische grassen.

Zelfs in de serie Divorce gaat een van de mannen boksen. Wel toevallig dat hij dit in een andere serie ook doet. Hoeft hij maar een keer te trainen natuurlijk. Dat scheelt weer budget.

Dus misschien moet ik ook maar gaan boksen.

Een tijdje terug zag ik een hele mooie indringende documentaire. Over vrouwenboksen. Met een trainer waar ik zo lesbisch voor zou worden. Lucia Rijker.

Bittersweet was de naam. De vrouwelijke boxer was mooi van lelijkheid en ik heb gefascineerd zitten kijken.


Kon me nog herinneren hoe ik door mijn vader uit bed werd gehaald toen Mohammed Ali moest boksen tegen uhm..(even googlen..) Frazier. En hoe ik die wedstrijd bekeek met slaapogen, maar wel met interesse. Toch grappig voor een kind van 10.

AliFrazierFightOfTheCentury.jpg


8 opmerkingen:

Anoniem zei

Het boksen in de sportschool is niet tegen iemand maar alleen tegen een boksbal of als je een trainer heb tegen de trainer. De trainer bokst niet terug. Daar krijg je geen bloemkool oren van gelukkig haha.

Ik heb zelf niet zoveel met boksen maar voor veel mensen is het een uitlaatklep en is het juist heel goed om te gan boksen.

Groetjes Sas

Anoniem zei

O nee, ik heb een hekel aan vechtsport. Zelfs geweld in films zap ik weg.

Lot zei

Bij de bostraining leren mensen ook met agressie om te gaan en/of hun eigen agressie kwijt te raken.

Zou het daarom zo populair zijn in de huidige lastige maatschappij?

Anoniem zei

27 Jaar geleden zat ik als enige vrouw op boksen. Omdat er nog geen vrouwen op zaten, kon ik niet aan wedstrijden meedoen, maar trainde daar wel voor. Een geweldige sport waar je ook nog eens veel zelfvertrouwen van krijgt. Ik trainde toen volwaardig met de mannen mee en ook tegen de mannen. Kreeg destijds ook veel waardering van de trainers en ook van mijn mede boksers. Vond het zelf een geweldige tijd en kijk er nu graag op terug.
Anoniem van 7 februari, je moet wel degelijk sparren met trainen en dat is trainen met een tegenstander. Dus je vecht wel degelijk tegen mensen en soms sta je ook in de ring, anders zou je nooit wedstrijden kunnen vechten. Het is niet alleen stoten tegen een boksbal!

Anoniem zei

Ja dat weet ik wel, maar dan zit je echt op boksen. Veel mensen boksen in de sportschool en dat is wel een andere vorm en deze mensen doen dan ook niet mee aan wedstrijden

Groetjes Sas

ps, wel tof dat jij echt aan wedstrijden mee hebt gedaan tegen mannelijke tegenstanders :)

Anoniem zei

Dat is dan zeker een ander soort boksen Sas en dat kan je ook geen boksen noemen eigenlijk. Daar leer je dan lijkt me geen technieken.
Was een hele mooie tijd Sas, had het niet willen missen!
Ben nu 54 en als mijn lichaam het toe zou laten, ging ik weer boksen!

Nietzomaarzooo zei

Daar zit wat in!

Nietzomaarzooo zei

Wat een stoere dame. Nu is er 'gewoon' vrouwenboksen. Maar nog steeds niet zo 'gewoon'.