dinsdag 9 februari 2016

Administratieklussen weer afgevinkt - joehoe!!

Door het doen van een aantal telefoontjes (en ook nog op een gratis nummer) heb ik weer flink wat geld kunnen besparen op mijn vaste lasten.

Wel onderhandelen, maar dat kan ik, dus doe ik het dan ook maar.

En een ander telefoontje gepleegd waar ik bang voor was. Maar ik vind het beter om mijn angsten direct onder ogen te zien en dan te kijken hoe ik omga met waar ik bang voor ben en meestal merk ik dat ik dat ook wel wel overleef.

Kan ik heel lang piepen 'dat het niet eerlijk is' maar daar schiet ik niets mee op. Ik moet mijn zorg- en huurtoeslag waarschijnlijk geheel terugbetalen, want net een klein beetje teveel (haha...teveel!!!) verdient, bruto vorig jaar. Ondanks een belletje met de B elastingdienst hierover of ik het juist had berekend een tijd terug, gaf mijn accountant aan dat ik waarschijnlijk de sjaak ben.

Nou ja....wat ze al zo'n 2000 jaar terug al schreven; ik moet betalen wat Des Keizers is als het waar is wat ik vrees. En waar ik een aantal dagen slecht van heb geslapen en rare dromen van kreeg. Maar tegen mijzelf heb ik gezegd dat het klaar is. Het is gewoon zo. En ik kan dus van mijn lijstje 'ik ben bang voor' dit item ook weer schrappen.

Dat scheelt weer.

Nu nog even op zoek naar een broekriem met nog meer gaatjes. Ondertussen heb ik alle vaste lasten en extra lasten nog kunnen betalen en heb nog steeds geen schulden, dus ik vind dat ik het nog helemaal niet zo slecht doe.

En vanochtend vroeger gaan wandelen, omdat we op buienradar een enorme bui aan zagen komen. En menschen...wat was het weer heerlijk. Raar toch dat ik zo klam en klagerig wakker werd en gewoon maar besloot om onder de douche deze gevoelens door het doucheputje te laten spoelen en me vooral te concentreren op de mooie en goede dingen van het leven.

Zo zwaai ik nu even naar boven. Daar vliegen mijn kinderen op weg naar een mooie bestemming. Als ik dat geweten had, toen ik als alleenstaande moeder me afvroeg of ze wel goed terecht zouden komen als ze later groot zouden zijn. Dat het zulke leuke en lieve en mooie mensen geworden zijn!!

Ik doe de waxinelichtjes aan, eet zo een heerlijk pittig wortelsoepje en maak mijn bakje salade voor morgen op mijn werk vast klaar.

Ik heb te eten, ik heb een dak boven mijn hoofd en kan vanavond veilig slapen. De onderste vakjes van de pyramide van Maslov zijn gevuld dus. En misschien moet ik juist leren van weer terug onderaan de pyramide te zijn op een moment in mijn leven waarin de verwachting was dat ik ergens relaxed bovenin zou staan,  wat de echte waarden zijn.

3 opmerkingen:

Ineke zei

Je kunt het zelf nakijken op de site van de Belastingdienst of je terug moet betalen, er staat een schema en je kunt het ook uitrekenen met een tool. Om niks meer te ontvangen moet je best wel veel verdienen vind ik. Met 23000 euro krijg je nog 39 euro per maand.

Ik ben iets meer gaan verdienen per januari dus heb het maar meteen aangepast op de site met een wat hoger bruto bedrag. Ik blijf wel recht houden op zorgtoeslag maar geen zin om het teveel terug te betalen. Later berekenen ze het toch over je definitie inkomen dus als ik het te hoog gezet heb, krijg ik toch nog een nabetaling.

Nietzomaarzooo zei

Klopt inderdaad. Heb nog steeds recht op zorgtoeslag. Ook met het hogere jaarbedrag, maar voor huurtoeslag zit ik er dus net boven en dat is een veel lager bedrag dan die 23000.
De eerste 4 maanden van 2015 was mijn totale inkomen al hoger dan de rest van het jaar. Met werken. Het blijft een 'gevaarlijk' systeem. Want stijgt je bruto inkomen net iets teveel, dan kom je netto veel slechter uit.
Dat kan toch nooit de bedoeling zijn van dit systeem.

LLMM zei

Minder van de BD, maar wel fijn dat je wat administratieve dingen kunt afvinken. Daar kan ik ook verschrikkelijk tegenaan hikken.