dinsdag 23 februari 2016

Uitgerookt

Zo; heerlijk oplaaddagje gehad.

Lekker lopen door de motregen en een licht hagelbuitje. Hond was nog steeds blij en opgetogen inmiddels vertrouwde hondenvriendjes te kunnen besnuffelen. "Ons" bos was al gedeeltelijk afgesloten voor een evenement aldaar binnenkort. Wel jammer, want het is gewoon openbare ruimte en nu kunnen we een heel stuk niet gebruiken omdat er een commercieel evenement plaats gaat vinden. Maar ja...er zijn ergere dingen en nog steeds lopen we iedere keer verder, langer en soms hoger (even een heuveltje op). En aan het einde van de wandeling waren er grote stukken blauwe lucht. Zo mooi.

Daarna de administratie bijgewerkt, ook weer kloppend. Kreeg nog een rekening van mijn vorige zorgverzekeraar betreffende (laatste) stukje eigen risico 2015. Tsja...het is gewoon maar zo. Had ik kunnen weten dat er nog een rekening kwam, want ik had in December bloed laten onderzoeken in verband met Diabetesjaar-controle. En oh ja....er stond ook nog iets op van Maart van dat jaar. Klopt wel, maar wel laat. Maar ook dat kan en dus heb ik het bedrag voor Eigen Risico 2016 maar niet meegenomen in mijn overzicht van liquide middelen, hahah.. Het zal wel opgaan denk ik. En ik ben blij DAT ik het heb, dus daar ben ik ook dankbaar voor. En verder niet meer zeuren erover.


Ik vond het vorige week opvallend dat veel mensen op mijn werk het erover hadden hoe het water hen aan de lippen stond qua bestedingsruimte. Dat sommigen vertelden niet eens geld genoeg te hebben om elke dag naar hun werk te kunnen reizen. Want te duur. Of geld op. Ik zie de stress in hun ogen en het ene na het andere sigaretje wordt driftig opgerookt. Waar ik dan zelf bij denk..goh..da's ook een dure hobby; roken! Er zijn maar weinigen op mijn werk die niet roken.Weer een hele tijd met overzeese familie gesproken via Skype en dat was ook weer fijn. En verder een beetje gestudeerd, beetje getutteld, nog op het punt gestaan om met de bus (abonnement, dus geen extra kosten hoor) ergens naar toe te gaan, maar toch maar niet; want had ik daar echt wel zin in, lekker koken, afwasje doen, wat regelzaken geregeld en dan is het alweer einde van de dag. Zo direct nog even de was ophangen en dat was het dan wel weer.

Niets wild en opwindends.


7 opmerkingen:

 1. En als je dat tegen ze zegt worden de ogen alleen maar groter van de stress. Ik ben echt zo blij dat ik niet weet wat ik mis aan dat hele roken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, ik was voor mijn werk - 6 uur per week voor minimumloon, u weet wel dat bedrijf dat in rode brievenbussen doet en hun personeel in oranje jacks laat rondlopen- bij een vakbondsbijeenkomst voor kaderleden. Daar was ook een collega die zwartrijdend er nar toe gekomen was. Hij had weinig aan de vergoeding van de reiskosten, want die kwam pas na een maand. We hebben hem de reiskosten maar voorgeschoten want betrapt worden voor zwartrijden, da's ook zo wat, he. Maar idd, een roker. Veroorzaakt stress nu het roken waardoor je weer geldgebrek hebt en van de stress daarover meer gaat roken????

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En als je er iets van zegt, is het altijd 'Ze (wie dat dan ook mogen zijn) gunnen ons ook niets'.
  Onvoorstelbaar, voor het bedrag dat ze in een week oproken, kunnen ze met gemak groente, fruit en vlees kopen. Hoeft de helft van de voedselbankgangers daar ook niet naartoe, al is dat misschien wat te ongenuanceerd uitgedrukt en wil ik niet iedereen over één kam scheren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Stoppen met roken brengt zóveel lucht, rust en ruimte, meteen al merkbaar in het financieel, lichamelijk, psychisch en sociaal welbevinden.
  Ik spreek uit ervaring.
  Drie jaar nadat ik gestopt was met roken, ben ik van het uitgespaarde geld een maand naar Australië geweest. En dat is nog maar één voorbeeld van de winst die stoppen oplevert.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ...stoppen met roken? Tja, 16 jaar geleden ben ik gestopt en nooit meer gerookt. De 30 jaar daarvoor was ik ook al zeker 10 keer gestopt maar als de keuze tussen opname of weer gaan roken moest worden gemaakt........Na zo'n 25 jaar van psych naar tabakswinkel en weer terug was er eindelijk een huisarts die mij een uitweg bood! 'n Bepaald antidepressivum zou de oplossing kunnen zijn! En het was de oplossing....nu al 16 jaar rookvrij.
  Oordeel dus niet te snel over 'arme' mensen die toch roken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, ja, roken is vaak een gevoelig punt bij mensen. Ik vind het zelf verschrikkelijk en snap niet hoe je het kunt doen. Het meurt en kost veel geld. Maar zolang ik er geen last van heb, moet iedereen daar maar in doen wat hij zelf het beste vindt. Het blijft een verslaving, daar moet je als buitenstaander denk ik ook niet te licht over denken. Stoppen kan wel eens heel eng zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet vind stinken en soms doet de geur van sigaretten me terugdenken aan de tijden dat ik nog uitging en af en toe een sigaartje rookte.
  Vreemd genoeg ben ik nooit verslaafd geraakt aan roken (rookte ook wel sigaretten; alleen als ik uitging) terwijl ik mijzelf wel verslavingsgevoelig vind.

  Roken kalmeert; vroeger was het gezegde niet voor niets 'een tevreden roker is geen onruststoker'.

  Maar goed...toen ik jong en onschuldig was, was een pakje sigaretten twee gulden en daar deed ik wel een maand of twee mee. Nu € 6,20. Mijn collega's roken iedere pauze 1 of 2 sigaretten, in een pakje zitten er 19, dus reken maar uit (drie pauzes per dag).

  Buiten dat roken slecht voor je gezondheid is, is het ook de pest voor je budget.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.