zondag 20 november 2016

November: Geef maand

Her en der lees ik hele mooie geef verhalen. Over hoe mensen door kleine en vooral lieve dingen voor anderen te doen,  invulling geven aan deze maand.

En dan probeer ik ook in mijn leven te geven. Al is het maar een vriendelijk woord voor de cassiere. Want ik vind het moeilijk dat ik dat nog maar zo weinig doe. Alsof ik nu in de ' doneren' sectie terecht ben gekomen. Wat veel doet voor mijn onafhankelijkheidsgevoel.

Dus om een lang zeikverhaal heel kort te maken:

Las de blog Mijmeringen en wil graag oproepen om hieraan te geven. Geen verhalen over voedselbank, maar weer sterk maken van gebroken mensen. Wat een wereldvrouw!!

De link naar Mijmeringen Kerstactie

8 opmerkingen:

 1. Ik ga je iets geven. Omdat ik zie dat je graag leest geef ik je een tip voor topboeken : de geniale vriendin van Elena Ferrante. Het zijn vier boeken, dit is het eerste. 2 is : de nieuwe achternaam. 3 : wie vlucht en wie blijft. 4 : het verhaal van het verloren kind. Ik hoop dat je er evenveel van kan genieten dan ik. Je moet ze wel in de juiste volgorde lezen. Graag je commentaar achteraf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, weer sterk maken van gebroken mensen. Ik heb een gift gedaan.
  Een glimlach, vriendelijk woord of aandacht maakt ook dat gebroken mensen ,de moed vinden om weer sterk te worden en verhinderd dat sterke mensen breken.
  Eva

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat dit alleen gaat over de maand november als geef maand.
  Wij geven het gehele jaar door want na December hebben mensen het ook nodig!
  Maar het verhaal van Mijmeringen raakt je wel!
  Goed stuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk november geef maand! Ik geef je graag mijn appeltaart recept, kijk maar op mijn Nummer 206 Vergeten http://happyearlgrey.blogspot.nl/2016/11/206-vergeten.html Ik geef altijd graag en vind geven altijd gemakkelijker dan krijgen.
  Hartelijke groet El

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je geeft ons elke dag stof tot nadenken, daar ben ik je dankbaar voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O, dat is een goeie! Ik ben groot bewonderaar van Annemiek, en het Consuminderhuis is een geweldig initiatief. Zeker weten dat hier niks aan de strijkstok blijft hangen! Ik ga de link delen in de Geefmaandgroep (als jij dat inmiddels al niet gedaan hebt), bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook dit jaar geef ik weer aan de kerstactie. Ik kan niet eens geloven dat er mensen zijn, die elkaar dit aandoen. Wat heerlijk dat er iemand is als Annemiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook dit jaar geef ik weer aan de kerstactie. Ik kan niet eens geloven dat er mensen zijn, die elkaar dit aandoen. Wat heerlijk dat er iemand is als Annemiek.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.