zaterdag 4 februari 2017

A la Clinton zwijmel

Niet meneer Clinton (gewoon een beetje liegen en tegen een opdrachtgever van de werkgever iets vertellen wat niet waar is - I did not have...bla bla bla), maar als mevrouw Clinton was ik van de week op mijn werk. Ik merkte een vervelend hoestje, hoog in de keel en wat dan lekker door resoneert naar mijn borstkas. Gooide er wat (een hele zak zowat)  van die groene hoestsnoepjes in, maar ja...7 uur per dag constant praten is natuurlijk niet een ideale omgeving voor een hoestje.

Of juist wel.

Wat het werd een heerlijke echte hoest, met slijm, snot en pien in de kop en in de ribben van het hoesten en telkens moest ik even mijn verhaal onderbreken net als mevrouw Clinton doet:


Dus helaas alweer ziek moeten melden, want het ging echt niet en ik wilde eerlijk gezegd ook helemaal nooit meer, nooit meer. Ik vond het beter voor mijzelf om rustig alleen te hoesten, gewoon thuis.  En verdween in bed of onder een dekentje op de bank, rechtop zitten is prettiger als je hoest.

Had gelukkig nog een stukje verse gember in huis, dus daar thee van gemaakt met honing. En mijn aloude doosje dampoo. Dan ruik ik als een dennenbos of als een struikje Rozemarijn, maar heerlijk opwekkend die lucht en het geeft ook lucht.

Dit weekend op zoek gaan naar verluchting verlichting. Praten doe ik sowieso weinig een weekend, want woon alleen. Zonder kat. Of hamster. Of cavia. Fijn dat er nog steeds een gratis zaterdag krant op de mat ligt en ik nog genoeg koffie in huis heb om een lekker kopje koffie te kunnen maken. Komt goed.12 opmerkingen:

 1. Och jeetje, alweer in de lappenmand. Heel veel sterkte en beterschap. Als ik jou was, ging ik nooit meer terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat komt financieel,ook nog terugboemerangen. So sorry voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt wel een beetje veel pech he.
  Hoop dat je snel weer beter bent.
  Als je naar het liedje luistert word je wel ziek. Toch leuk om naar te luisteren.
  Beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ach jeetjeeee.... toen ik die lijn van werk nog mijn brood verdiende werd ik ook zo ziek... bij mij leidde het helaas naar een operatie... hopelijk blijft jou dat bespaard.

  Op de bank met wat lekkers en uithoesten, heerlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jij treft ook het ene na het andere aan pech. Hopelijk heb je je hoest er snel onder. Beterschap! (Alhoewel ik je goed genoeg vind (-: )

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Meid, wordt het niet eens tijd om jezelf een poosje bijstand te gunnen? Ik denk echt dat jij je weerstand verliest doordat je te streng voor jezelf bent. Nee bijstand is niet leuk, maar dit kan ook niet langer zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh dat is die rot verkoudheid/griep die nu heerst, je komt er niet vanaf. Zo denk je het gaat wel weer en vervolgens voel je je weer ziek. Sterkte ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik krijg de kriebels van je liedjes.
  Beterschap toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje, wat naar. Heel veel beterschap. En misschien word het tijd om eens aan jezelf te denken. Wat rust te nemen. Misschien heeft Christina wel gelijk. De rust van een stabiel inkomen, al is het niet veel. Maar dat heb je nu ook niet. Waarschijnlijk nog minder. Je bent een tof mens. Een vechter, maar ook die hebben een grens.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Van harte beterschap toegewenst. Misschien helpt een beetje zon extra. We sturen wat jouw kant op. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.