zaterdag 18 februari 2017

Matrassen en springen zwijmel

Afbeeldingsresultaat voor jumping on a mattress
 
 
 
Ben het matras weer opgegaan.
 
Maar goed; het was een nuttige en energiegevende  week op die manier.
 
Had een geweldig fijne afspraak bij de huisarts. Ik was daar al te lang niet geweest omdat ik me schaamde over mijn gewichtstoename (helemaal zelf eraan gegeten) en daardoor het niet goed voor mezelf zorgen en mijn d iabetes. Dat vond ik nogal stom van mezelf want ik snap alles meer dan goed en dan nog doe ik het niet goed. En denk ik dat ik eerst maar weer alles eraf moet krijgen qua gewicht, voordat ik op controle kom. En ga vervolgens niet. Laat dan niets meer controleren en weet natuurlijk allang hoe de vlag erbij hangt.
 
De huisarts zei me dat ik al weer blij moet zijn dat ik er weer was. En fijn dat eea omtrent mijn werkstress en wat het effect daarvan is nu ook in mijn dossier staat. Je weet maar nooit hoe dat van pas komt.
 
Dat was matras 1.
 
Toen wederom contact met het UWV. Matras 2.

Daarna op een heel stug matras, no. 3, gesprongen.  En daarna contact met Matras 4. Ik was in eerste instantie niet zo enthousiast over hoe advocaten reageerden, maar snap nu beter dat dit niet een eenvoudige case is. Ik sta niet alleen en wat is het enorm fijn om zoveel reacties te krijgen op mijn voorgaande log. Dat doet me goed.

Ik weet verder van collega's dat ze ook in eenzelfde traject zitten. En dat de werkgever niet wil schikken. En een collega die zogenaamd brutaal aan de telefoon zou zijn maar die meneer Netjes zelf is en niet meer komt opeens. Allerlei vreemde zaken. Alles te maken hebbend met,  wat een advocaat me deze week vertelde,  de proletenwerkgever en zijn arbeidsvoorwaarden.
 
Daarna alles printen ergens - want heb geen printer zu hause - en verdorie zeg...ik had energie om daar op de fiets naar toe te gaan, terwijl ik dacht dat ik even zou moeten slapen of uitrusten.  Of met de bus zou moeten reizen. Het ging wel in tempo elfendertig, maar ik hield mezelf voor dat ik geen .Afbeeldingsresultaat voor jumping on a mattress
 
haast had. Als ik die brief op de post had en alles gekopieerd, dan mocht ik bij wijze van spreke de rest van de dag slapen.

Afbeeldingsresultaat voor nijntje springen

We zijn er nog lang niet maar ik sta wel te springen om verandering. De eerste stappen zijn gezet. Mijn energiepeil is nog laag, maar het is alweer hoger doordat ik zaken deel en steun krijg. Daarom: met grote dank aan iedereen die me een steuntje in de rug geeft daarbij, virtueel of in het echt. Dat doet me enorm goed, enorm!! 
 
 
 
 
 
 
 

 


10 opmerkingen:

 1. Je bent hartstikke goed bezig. Moedig om 4 matrassen te bespringen. We blijven voor je duimen. Dank voor je springerige zwijmel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De langste reis begint met 1 stap en nog een en nog een, enzovoort. Het in beweging komen en het onzekere te aanvaarden is de grootste stap. Hoi hoi hoi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes met alles. Heb je een oplossing gevonden voor meneer dure advocaat? En krijg je nog wat van het UWV?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo even lekker meedjumpen nadat ik straks voor het eerst sinds weken weer rondje meer heb gelopen met de hondjes.
  Ik hoop dat alles goed komt voor jou

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik krijg steeds meer bewondering voor je. Hou vol, zet door. Ik vind je een kanjer!
  Weet uit ervaring hoe het op zo'n callcenter zijn kan (mijn man werkte er ook en werd er gillend gek en letterlijk doof). Na eerst een goede werkgever, daarna een ultraslechte en daarna een überverschrikkelijke heeft hij het bijltje erbij neergegooid. Bijna 60, een carrière van 12 ambachten en meer dan 13 ongelukken. Dan maar ww en over een paar maanden niets meer, moeten we van mijn inkomen gaan leven. Maar beter dat, dan zo door te moeten tobben.
  Ik wens je voor nu vooral hoop en vertrouwen toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weet je, het moeilijkste matras is altijd de 1e... en die heb je toch maar mooi besprongen, wat goed van je! *deelt schouderklopje uit*
  YOu go girl! Alles komt uiteindelijk, en zolang het niet goed is, is het niet het eind.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig van je! Het jumpen kan je alleen maar goed doen, je hebt toch zeker niets te verliezen! Succes en doorzetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Voor zulke werkgevers zou de wetgeving helemaal dichtgetimmerd moeten worden! Tja, en advocaten die geen zin hebben aan zo'n zaak zullen ook niet hun beste beentje voor zetten; dan moet je een sociaal bewogen advocaat hebben, die niet tegen onrecht kan... Kop op, rug recht, en zet 'm op! Goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je bent sterker dan je denkt. Goed bezig. Sterkte en succes!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.