zaterdag 8 februari 2020

Zaagvrouws

Had gisteren opeens inspiratie en vooral zin om mijn boom in de voortuin te snoeien. Stond er al weken tegenaan te hikken, maar telkens te nat, te mistig, geen zin.

Nadat ik bij de Deutsche Freunden een aantal mannen met van die kettingzagen en stoere helmen etc een aantal bomen in hun tuin zag omzagen of snoeien, wist ik dat ik - vooral met een storm op komst - nu wel zin had. Kom op Citroen; aan de slag!

Dus veiligheidsbrilletje op, want het zaagsel waait alle kanten op, ook in je oog, boomzaag aan lange stok gemonteerd en hoppa...Niet te lang denken. Doen!

Weet dat je niet meer dan 1/3 van een boom kan snoeien en ook wanneer, want het is nogal ingrijpend voor een boom, maar nu heb ik de dikke takken en uitlopers (de dikte van een obese boven-arm zeg maar) die overhingen naar de kant van de buren vooral kunnen snoeien en mijn groenbak zit tot de nok vol.

Want is zo'n tak eraf, nadat ik goed heb gekeken hoe hij 'viel', dan moet ik 'm nog in mootjes zagen en knippen. Heb geen open haard of iets waar ik dit hout voor zou kunnen drogen en volgend jaar kan gebruiken dus in de groenbak dan maar.


Afbeelding van MireXa via Pixabay 


Een aantal dunnere takken heb ik in een grote vaas staan. Wie weet lopen ze al uit. En ik vond dat daar, geinspireerd door die "Duitsers", ook wel een leuke pot met bollen bij mocht. Voor het genieten. Ook veel voorbeelden van gezien bij hen. Diepte-investering van wel € 1,50. En zijn ze uitgebloeid, dan gaan ze de tuin in en weet ik dat ze volgend jaar weer mogen bloeien. Maar dan in de tuin.

Hoop dat de storm die ze morgen verwachten geen schade oplevert. De boom heb ik zo goed mogelijk voorbereid en dat is een fijn gevoel. En blij dat ik dit soort grote klussen zelf kan.

3 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Hat was er mooi weer voor! Leuk om takken in een vaas te zetten en dat je om bollen geweest bent. Dat geeft al een heerlijk voorjaarsgevoel.

Bertiebo zei

Goed van jou!

Anoniem zei

Goed gedaan! Misschien een idee om toch een paar blokken te bewaren als tuinspeelgoed voor je kleindochter? In plakken van verschillende dikte kan er mee gestapeld en gebouwd worden.

Janny