dinsdag 25 augustus 2020

De kop was er weer af.

Sliep nogal slecht, maar het hielp om me daar niet te druk over te maken. Uiteindelijk merkte ik dat het werkt om toch maar een gewatteerde sprei over mijn lakentje heen te leggen en zo sukkelde ik toch weer in slaap. Al half luisterend naar een boek via de luisterbieb-app. Zou eigenlijk een boek moeten luisteren met de stem van Ilja Leonard Pfeiffer. Fijne stem heeft hij. En een mooie conclusie trok hij als laatste.Grappig te concluderen dat ik al eerder online was dan hij. Maar dat zal natuurlijk ook komen omdat ik toen bij een ICT bedrijf werkte.

Werd later dan normaal wakker maar ook daar hielp het me om me nergens druk over te maken en eens na te denken over wat voor 'taken' ik mijzelf die dag had toebedeeld.

Witte was doen
Rondje Bless the House uitvoeren
Was toch maar binnen ophangen. Beetje rare lucht. 
De taak in de slaapkamer doen voor die dag (de slaapkamer staat deze week bij Flylady centraal).

Maar eerst lekkere koffie maken. Gewoon filterkoffie, maar het ritueel maakt me al blij. Doe alles sinds een tijd echt handmatig, want koffie-apparaat kapot en ik heb meer dan genoeg DE punten om heel simpel een nieuw apparaat te halen, maar daar heb ik geen zin an. Nog steeds niet. En zo gaat het ook. 
Nog bewuster van het geheel van koffie zetten. Wat voor stappen daarbij horen. Hoe mijn koffie het lekkerst wordt. En dat zit 'm in aandacht. 

Het weekend stuurde ik, naar aanleiding van een tip van een lieve vriendin, een uitgebreide sollicitatie/motivatiebrief en dito CV op een functie die mij op het lijf geschreven lijkt. 

Heb na jarenlang solliciteren en in totaal maar een handjevol uitnodigingen voor een gesprek te hebben ontvangen mijzelf geleerd om totaal geen hoop noch verwachting (meer) te hebben op 'Jaaaaaaaaaaaa....dit is haar en wij willen u!" 
Ter zelfbescherming. Want jaar in jaar uit afwijzing op afwijzing op afwijzing ontvangen, dat doet wat met je zelfvertrouwen. Met mijn zelfvertrouwen en de hoop dat ik een baan kan vinden waar ik mijn talenten kwijt kan. 

Mijn neus voor 'kansen' uit mijn commerciële leven laat me niet in de steek, maar er spelen natuurlijk meer factoren dan wat ik als kandidaat meebreng. Dus laat ik het maar los. 

In mijn administratie van vorig jaar zag ik nog een te snelle aankoop van 2 'zakelijke' broeken (twee halen 1,5 betalen of zo) want ik had toen nog de hoop dat ik ergens aangenomen zou worden en had maar 1 'goede' broek. Eind van het liedje was dat ik een broek heb weggegeven (niet mijn kleur) en de ander in de kast hangt en iedere keer baal ik als ik dat kreng aandoe, want hij zit voor geen meter. Van dat stretch materiaal, waardoor hij maar van mijn kont blijft zakken. Lager en lager tot ik zo'n bouwvakkers-decolleté heb.

Zakelijk hoef ik 'm uiteraard nooit aan. Want er is niks zakelijks te doen. Mijn kippenleren aktetas, met echte boutjes ligt ook maar te verstoffen.

3 opmerkingen:

Marlou zei

Ha Cellie,

een kippenleren aktetas... haha... hoe verzin je het...

Ik vind het dapper van je, dat je door blijft gaan met solliciteren.
Zeg maar wel tegen je zelf, dat je de beste bent, die ze ooit zouden kunnen aannemen. Dat ze enorme pech hebben, als ze een ander aannemen. "Ik ben de beste!" 💙

Ik heb Ilja Pfeiffer opgenomen.
Het is nu slecht weer, dus ik blijf binnen en ga er vanmiddag naar kijken... lekker vooruitzicht.

Dagdag!
Liefs van Marlou


nicole orriens zei

Ik maak van koffiedrinken ook altijd een ritueel. Ik heb dan wel een koffiezetfilterapparaat, maar ik maak er fruit bij, leg 3 pepernoten op een schoteltje (een noot per kopje koffie) en steek een kaarsje aan. En dan ga ik 30 minuten zitten mijmeren met mijn koffie.

Iris Papilio zei

Goed van je, zie je nou wat een doorzetter je bent. Je solliciteert gewoon weer! Oh ik hoop zo dat het eindelijk eens zal lukken voor je!
Die broek.. moet er wel om lachen hoor, ik zou hem maar wegdoen want je constant ergeren aan zoiets werkt niet.