zondag 2 augustus 2020

Rekeningen-roulette

Keek een aflevering van de nieuwe Netflix reeks (3e) van Good Girls en daarin zat een echtpaar aan tafel met voor zich een hele stapel rekeningen. Onbetaald.

Welke ging eerst? Welke moest eerst betaald worden? Ik noemde dit zelf altijd "het schuifpuzzelsysteem", want je blijft maar schuiven en je komt nooit eens tot een sluitend systeem.

Zij noemde het rekeningen-roulette. Waar stroomt het meeste bloed uit. Welke moet echt eerst, voordat je afgesloten wordt of je huis uitgezet. Lijkt een beetje op Russische roulette.

Ook een vrouw die haar schoonmoeder over de vloer heeft voor een tijdje. Die op alles kritiek heeft. En het ondergoed van haar man (haar zoon dus) strijkt! Ondergoed!
Of haar kasten opnieuw indeelt. Kopjes bij de kopjes, borden bij de borden. Alles op de manier van schoonmoeder. Veel efficiënter dan het was vond schoonmoeder. Pfffffff...Je zou zo'n schoonmoeder maar hebben.

Een scene waarin iemand aan het fantaseren was over een heerlijke avond met een drankje in de Jaccuzi samen. Een Negroni erbij *dat drankje* . Dat klonk heerlijk en vaag bekend. Iets met Campari... en dat deed me terugdenken aan hele lieve Deutsche blogster die me dat een tijdje terug leerde drinken. Ook in een mix. En ik heb ooit geblogd over hoe Jamie Oliver dat maakte/dronk in de Kerstaflevering van de Graham Nortonshow. Aha....het geheugen komt al schrijvende terug. Gelukkig.

Pas rond een uurtje of zes in de avond ging de zon hier schijnen oftewel trokken de wolken weg. Rare dag weer. 
Cheers!


1 opmerking:

Marlou zei

Cheers Cellie!

ja... dat zijn de lekkesrte drankjes...
Zit geen alcohol in, toch? Hik!!

Good Girls ga ik kijken!
Eerst nog even The Politician afkijken.

Dagdag!