dinsdag 4 augustus 2020

The Love Boat

Eerst maar eens kijken naar Below Deck en mijzelf op een cruise wanen ergens in het Caraïbisch gebied. Azuurblauwe zee. Witte stranden. Zwemmen. Vakantie-stemming! (oh ja, zonder Corona-opties; iedereen gezond; zelfs op dat Cruise-ship want maar voor a happy few).

En dan die onbeschofte vrinden op zo'n cruise in die serie. Die helaas geen manieren thuis hebben meegekregen. Wel geld. Heel veel geld. Nieuw geld, want nog steeds geen "hoe heurt 't" gelezen. Of van huis uit meegekregen.

"Zalm?  Getver...ik lust geen zalm" (Ik lust eigenlijk niks, heb de smaak van een peuter van twee)!!
(De kok overweegt denk ik serieus boterhammen pindakaas te serveren).
"He...pak even alle koffers uit en strijk dan ook nog even alle linnen kleding van mij." Ja, alle 40 blousjes, broeken en topjes". Ze zijn er minstens 3 dagen, dus 40 stuks kleding..beetje weinig eigenlijk.

Zo dankbaar dat ik nog blij word van mijn koffie van de aanbieding van een paar weken terug. Huismerk, want 'mijn' merk is te duur geworden voor mijn budget en nu maar € 2,-- per pak. Niks geen dure bonen, speciale roast of weet ik veel, maar gewoon simpele hand opgiet methode met een filtertje. Annemiek doet dat ook zo en geeft me altijd een glimlach als ik dat lees. Dat blije met iets simpels als verse koffie.  

En niemand die mijn linnen jasje (van twintig jaar oud) strijkt, want dat vind ik zelf heerlijk ontspannen werk. Trouwens; wanneer zou ik dat linnen jasje aan moeten? In de tuin, als ik de rozenstruik snoei? Of slakken verzamel om te naar een andere plek te verhuizen. Hahaha.. Geen succes.

Streek wel heerlijk rustgevend een paar slopen. Toen het keihard regende. Geen onweer helaas. Dat lucht altijd zo lekker op en daarna ruikt het zo frips.


Iemand nog een boottripje gemaakt (of alleen in je hoofd)?

7 opmerkingen:

Lot zei

Nee nog niet maar ik hoop nog eens een Rijnreisje te maken.
In 1971 heb ik 6 maanden op een kleine cruiseboot gewerkt en dat was heel leuk en heel vermoeiend.

pourquoi pas ??? zei

Ik kan niet eens kijken naar die mensen. Ze zijn zo arm. Te triest voor worden. O wee als je het geld wegneemt, blijft er niets over van ze. Of als ze ziek worden net als een gewoon mens. Hoeveel van hun rijke vrienden blijven er dan over.
Nee joh, als ik zie hoe sommige mensen zich vermaken met iets kleins of zich inzetten voor anderen dan heb je mijn bewondering.
liefs

Bertiebo zei

Nee, we hadden een reisje gepland. Maar helaas

Anoniem zei

Ik filter de koffie al mijn hele leven . Heb het geleerd als kind van mijn moeder. Scheutje voor scheutje opschenken. Koop koffie altijd in de aanbieding. De geur die opstijgt als het eerste water opgegoten wordt, heerlijk. Ik zou een nachtmerrie krijgen als ik op een cruiseschip zou moeten zitten. In Hollandse zaken (afgelopen zaterdag) wat beelden gezien. Ik zou verzuipen tussen al die mensen. Ik lees iedere dag je blog, maar reageer zelden. Lach om je humor. Net als jij geniet ik van de kleinkinderen en de eenvoudige dingen van het leven. Ik strijk graag slopen, servetten, minder graag de overhemden van partner. Groeten, Astrid

Marlou zei

Ha Cellie,

haha.. een boottripje, nee... dat zit er hier ook niet in.
En al had ik heel vel geld, dan nog zou ik niet bij die aso's op één boot willen.
Vreselijke mensen.
Ik ben, net als jij, gelukkig met mijn eigen ding.
Mijn eigen koffietje... inderdaad!

ben trouwens gisteren aan jouw Netflix-tip begonnen: Good girls.
Jaaaa... dat is wel wat voor mij. Ben in de eerste serie begonnen. Gaaf!

groetjes!

Unknown zei

Ik heb ooit een bootreis gemaakt in Griekenland. Geen opsmuk, heerlijk.

Bij diverse eilandjes aangemeerd en bij de lokale tentjes gegeten. Dat was een mooie tijd.

Anoniem zei

Tsja, ik vind deze reactie nogal bekrompen.Het is niet zo dat rijke mensen per definitie oppervlakkig en geestelijk arm zijn. Mijn man heeft voor een superrijke familie gewerkt. Zij hebben al heel lang een stichting ( samen met al even rijke vrienden) Die echt heel veel goeds doet. Zo is er een ziekenhuis opgericht, voor kinderen met kanker. Alle kinderen kunnen daar terecht, ook voor hun familie is er overnachting mogelijk. In het land waar ik woon zijn de ziektekostenverzekeringen niet zo ok, dus dit en ook andere initiatieven van deze stichting zijn helemaal prima. Ik zou een hele lange reactie kunnen schrijven,
maar het opsommen van al die goede daden zou saai worden.
Scheer rijke mensen niet allemaal over een kam. Ze doen meer goeds voor de maatschappij dan je denkt.
En trouwens, mensen die op een cruise gaan hebben daar vaak voor gespaard.