maandag 17 juli 2023

Moi non plus

Wie heeft er niet op geschuifeld van mijn generatie. Of gehoopt dat er op geschuifeld zou worden met die ene, die stoere uit 2A? 

Las dat de zangeres, Jane Birkin, overleden is. 


Ook stiekem gedanst op deze song? Die lekker lang duurde. Zo fijn onder dat visnet. En dan zo balen als het grote licht aanging.


5 opmerkingen:

Luz zei

Ja nou en of! Herinner me nog de crush van mijn vriendinnen, Ronnie Zoon, die ik overigens niks vond, waarmee ik toen danste op de klassenavond. Elke keer als we langs de tafel kwamen waar se hapjes stonden nam hij een grote hand pinda's en probeerde daar na te tongzoenen. Trauma van opgelopen, kan nog steeds niet tegen pindalucht. Plaatje is overigens prachtig, meesterwerk!

Lot zei

Oh ja die visnetten en de vieze rosé die je dronk om de mooie fles van Matheus als ik het me goed herinner.

pourquoi pas ??? zei

Ik weet niet hoe oud ik was voordat ik begreep wat ze werkelijk bedoelden en dat als je Franstalig opgevoed bent. Ja schuifelen, visnet, zoenen, lichten bijna uit. zo herkenbaar.

Mevrouw Niekje zei

Nee, net iets te jong nog toen.

Elly zei

Jazeker, op het klassenfeest en de klassenleraar die zich duidelijk zeer ongemakkelijk voelde. Ik vond trouwens Serge Gainsbourg een ongelooflijke griezel. Ik begreep niet dat Jane Birkin echt wat met hem had.