donderdag 16 november 2023

Kikker doorgeslikt

 Altijd eerst de dag beginnen met een kikker doorslikken. Dan zijn de vervelende klussen maar gedaan.

Als eerste de witte was aangezet en de badkamer schoongemaakt. Daarna zag ik dat door de harde wind van gisteren het dekzeil van de tuinset van mijn zoon was gewaaid (lag met stoeptegels verankerd) en dat zeil lag lekker op het gras. Helemaal nat uiteraard, na de vele regen van gisteren. Dus ook dat maar als eerste benedenklusje gedaan, waar uiteraard een guts water over mijn sokken ging. Ook handig van die buitenklompen met gaten erin!

Nou ja, droge sokken pakken en doorrrrrr...




Eerst maar koffie gemaakt. 

Twee online streaming diensten opgezegd. Dat ging uiteindelijk veel gemakkelijker dan ik dacht en voor de F1 ga ik volgend seizoen wel op zoek naar een goedkopere aanbieder. En die tijdelijke aanbieder, daar keek ik te weinig naar om door te zetten, maar was een tijdelijke goedkope aanbieding en dus kon het wel leien. Maar dus wel op tijd opzeggen, anders betaal je toch een maand de volle bak.

Kon ik ook weer afstrepen van mijn lijstje! Heerlijk.
Administratie weer gedaan. Ook even die van mijn moeder nagekeken en voor een pasje bij een regiotaxibedrijf moest ze betalen. Dat bedrag klopte met de factuur dus ook weer geregeld.

Was opgehangen. Ruikt het heerlijk in huis en wel 2 ramen tegen elkaar opengezet (dat kan want droog!) om de luchtvochtigheid in huis gunstig te beïnvloeden. Mijn verwarming niet aan, dat doe ik pas tegen de avond als ik het te kil vind en dan nog steeds zo rond de 18 graden max. 

In de middag naar het avontuurlijke winkelparadijs in mijn dorpje geweest. Had een lijstje met zaken die ik wilde afvinken om naar te kijken en uit te vogelen en gewoon even eruit. Nog steeds verkouden, dus helaas niet even naar de jongste kleindochter. Wel lekker iedereen in het winkelcentrum (in theorie) kunnen aansteken! 

Zou ik wel mijn gehoorapparaten moeten indoen, maar zo heerlijk de relatieve stilte om me heen. Hoor nog steeds alle geluiden (en gillende en schreeuwende kinderen en moeders), maar net even minder hard. En op de fiets ook geen feestje, met al het geruis van de wind in je oren.

Nu nog even wat te eten bedenken en weer klaar voor vandaag. Oh nee, nog even mijn haar wassen, outft voor morgen uitzoeken en klaar hangen en dan ben ik gereed om in de ochtend om 05.35 uur de wekker te horen. Die 5 minuutjes extra die verzon ik gewoon omdat 05.30 erg vroeg voelt. Maar ja, ik heb werk, geen inzage in mijn bankzaken meer te hoeven doen en of ik wel voldoende solliciteer en hoeveel tandenborstels ik in mijn bakje heb staan (tellen kindertandenborstels ook mee trouwens?).

Laat staan mannenondergoed in de wasmand!

Dus tel uw zegeningen.












2 opmerkingen:

izerina zei

het geeft voldoening,eerst de vervelende klusje doen

gerdien zei

inderdaad, we wonen niet in Gaza of een veel te droog of nat of dictatoriaal land. Zo denk ik ook vaak na een k*t dag... Helpt altijd!