zaterdag 12 april 2014

Afrikaanse zaterdagzwijmel

Van de week zag ik een programma over vakantieliefdes en ja hoor...Het klassieke reddertjes-syndroom. De drama-driehoek kon weer worden uitgepakt.

Naief blank westerse vrouw/meisje, waarschijnlijk nogal blue en ook nogal ontevreden over haar uiterlijk valt op gespierde (dames; dat zijn ze allemaal!!) mooie jonge Afrikaanse man, die niet kan lezen of schrijven, trommeltjes maakt om zijn brood mee verdienen. Na één weekje weet ze het zeker; dit is de liefde van haar leven en ze begint hem uiteraard direct lezen en schrijven te leren. En oh ja...als ze in zijn land gaat wonen, goh ja...dan zal zij degene zijn die de kost moet verdienen, want ze ziet -gelukkig? - nog wel dat met trommeltjes maken, je geen gezin (ze is nog net niet direct zwanger, maar oh oh oh...wat zal deze man een goede vader worden - ondanks dat hij zelf geen vader heeft gehad, want die is er vandoor gegaan, maar dat hindert natuurlijk niet, want hij speelt zoooooooooooo leuk met kinderen.

Mijn broek zakte bijna af van herkenning toen het lieve meisje met hem een duik in de zee nam en zich hardop afvroeg waarom deze man nou haar (met al haar vetkwabben) had uitgekozen. Deze man, dit lot uit de loterij, deze mooie gespierde jonge god. Nee, ze mocht haar handjes dichtknijpen.

Zucht.

Terwijl ZIJ natuurlijk het lot uit zijn loterij is. Zijn ticket from the tropics. Zijn ticket op een verbetering van zijn kansen in het leven. Als we het over materiele zaken hebben dan. Want ik vraag me af of ook hij gelukkig wordt met iemand uit een zo afwijkende cultuur. Iemand die is opgevoed door een vader en moeder. Aardappels met jus. Onderling overleg. Een agenda. Een klok. Een pensioenplan. Werkende electriciteit. Een koelkast. Kopje koffie om 10.00 uur. Met één koekje.
6 opmerkingen:

 1. ik kijk altijd met kromme tenen naar dat soort programma, s
  Hoe naief kun je zijn ?? pfff
  esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geen kans van slagen natuurlijk maar ik vond het best een lieve vent.
  Een vriendin van mij had ooit een liefje opgedoken in Senegal, dat was echt een rat en hij heeft haar aan alle kanten gebruikt, ging vreemd, sloeg haar als ze met een andere man praatte. Zij, een hoogopgeleide bijzonder intelligente vrouw.
  Hij heeft dankzij haar een verblijfsvergunning en woont hier nog steeds maar nu met een afrikaanse vrouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, soms willen we in sprookjes geloven.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik kijk altijd maar een keer naar dit soort programma´s want ik word er altijd een beetje licht onpasselijk van ,natuurlijk zullen er vrouwen en mannen zijn die via deze weg wel een leuke partner vinden,maar laten we wel wezen de realiteit is dat het meestal niet om echte liefde gaat, net als in dat programma waar mannen op zoek gaan naar een vrouw in rusland, ze moet mooi ,jong , slank en intelligent zijn ,maar ze moet ook een beetje volgzaam zijn , ja hoor die lopen bij bosjes naar middelbare , een beetje onnozele of erg van zichzelf voldane , er over het algemeen niet erg aantrekkelijke mannen uit nederland te zoeken en vinden het helemaal niet erg als je niet al te veel geld hebt. ik ben alleenstaand en zou dolgraag een leuke relatie hebben ,maar ben wel reeeel , ik ben nu eenmaal al wat ouder en ook geen fotomodel en als er dus een heel jonge, prachtig uitziende man uit het buitenland een relatie met mij wil, dan is dat niet omdat hij stapelverliefd op mij is en daar hoef ik geen relatie mee, dan ben ik liever alleen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Soms gaat het wel goed! Wij zijn nu 6 jaar getrouwd, hebben elkaar in Europa leren kennen - hij was uitwisselingsstudent. Manlief heeft geen plannen terug te gaan, die bevalt het hier goed, hij heeft hier leuk werk, maakt promotie, we zorgen sámen voor het huishouden en de kinderen, en dat vindt hij ook leuk. Maar ik ben ook altijd heel reëel: ik ben lang alleen geweest, en zonder hem zou ik het ook redden. Ik ben voor mijn geluk niet van hem afhankelijk, en laat me zeker niet onderschoffelen. Hij maakt het leven wel leuker :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hou wel van dit soort programma's en kijk regelmatg en ja als je dochter gestudeerd heeft en ergens in Peru gaat wonen in de rimboe met een man die kettingen maakt en de ratten door de "badkamer" lopen tja......
  Ik geloof daar dus absoluut niet in dat soort liefdes. Als je 20 bent en je bent verlief, okee maar hoe lang duurt verliefd zijn.
  Vaak wonen schoonvader en moeder ook nog in.
  Enfin ieder zijn mug zou mijn moeder zeggen.
  He ik geloof wel in liefde als t verschil veel minder groot is hoor want ik ken natuurlijk heel veel dames de hun land verlaten hebben om hier met hun nederlandse man te kunnen wonen en de meesten al heel erg lang.
  liefs en fijne dag, he bah t regent.

  BeantwoordenVerwijderen