woensdag 16 april 2014

Mag ik wel?

Sla vanochtend de, gratis, krant open en lees over de ontwikkelingen in Oekraïne. Lees her en der over bloggers die zwaar ziek zijn. Mijn zus die paniek-aanvallen heeft en weinig inkomen en nog minder zelfvertrouwen en daardoor weinig toekomst ziet. Mensen om me heen die de dood van een geliefde moeten verwerken.

Mag ik dan wel me minder fijn in mijn, alweer lekker strakstaande, vel voelen? Is mijn 'probleem' niet een ontzettend luxe-probleem. Misschien een fikse schop onder mijn hol en dan is het over met het gemiezemous. Snap out of it!! Of vind ik het misschien wel lekker - lijden? Niet mee hoeven doen. Buiten de lijn staan? Time-out. Wil ik nooit meer de hoge druk hoeven voelen van meeer meer meer nog hogere targets, nog meer bezoeken, nog meer belletjes per dag..

Kan in vrijheid mijn kopje koffie drinken. Heb elke dag te eten. Mijn kinderen zijn gezond en hebben allebei werk.Wat nou????


4 opmerkingen:

 1. Van mij mag je hoor zolang je maar niet vergeet ook je zegeningen te tellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet teveel naar anderen kijken hoor: jij voelt wat jij voelt en zit daardoor niet lekker in je vel. En ook al hebben anderen het in jouw ogen zwaarder, dat neemt nog niet weg dat jij je niet rot mag voelen.

  Schitterend mens hè, Brigitte Kaandorp!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hm ,alsof ik over mezelf lees, roep ook altijd ,nee wat anderen hebben is toch veel erger en eigenlijk mag ik helemaal niet klagen, gelukkig zijn er dan ook weer mensen in mijn omgeving die zeggen dat ik niet altijd mijn problemen kleiner moet maken dan ze zijn ,want ik heb alle reden om soms ook eens flink te klagen, wel vind ik het belangrijk om ook regelmatig te kijken naar wat er allemaal mee zit, want wat ik wel gemerkt heb is dat als je meestal vrij optimistisch en vrolijk ben , mensen je veel serieuzer nemen als je wel ergens mee zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat mag!

  Sterker nog, als dat niet zou mogen, zou er maar een persoon op aarde zich ellendig mogen voelen, omdat al die andere personen minder ellende op hin bordje hebben liggen dan deze persoon...

  BeantwoordenVerwijderen