maandag 14 april 2014

Passie

Op zondagmiddag zond Radio 4 de Mattheus Passie live uit vanuit het Concertgebouw. Prachtig was het. Ik had die verstilling nodig. En het was tenslotte Palmpasen. Ook nog een uitzending opgenomen ook over de Mattheus, dus die staat nog op het programma voor deze week.

De eieren voor mijn bananen-speltcakjes heb ik uitgeblazen en daarna geverfd. Therapeutisch werkje bijna en als een kind zo blij met mijn diepte-investering van mijn Paastakken bij de buurtsuper van
€ 1,49.

Ondertussen kwam zoon even wat spullen en kleding ophalen want deze week vertrekt hij weer naar zijn standplaats in D enemarken en gaat weer aan het werk. Ben zo blij dat hij weer zodanig is hersteld dat dit kan en mag. Intensief sporten mag nog even niet, maar dat komt wel weer.  Ik zou het liefste elke dag bij hem willen zijn, hem willen zien, maar ik weet dat en dit nogal verstikkend is en dit zijn herstel niet echt ten goede komt, dus hou ik mijn verlangens voor mijzelf en gelukkig hebben we Whats App nog. Maar ook daarin hou ik me voor dat sommige mensen ook daarmee nogal doordrammen en zeuren, dus beperk ik me met berichtjes sturen en hou het vooral licht en luchtig.

Over een paar weken komt dochterlief tijdelijk thuis wonen en dat alleen al is weer stof tot discussie met hem. Kennelijk zit zich zorgen maken om in de genen, maar daarin merk ik dat ik ouder en misschien wel wijzer ben, want ik adviseer hem om wat "zorgen om" los te laten en er alleen te zijn voor.

Langzaam voel ik de sluierbewolking wat minder dicht worden, ook al heb ik nog geen enkel constructief gesprek met een psycholoog gehad. Alleen een intake, maar die verliep zo uhm...grappig of nou ja....ik vond het wel een comedyshow-waardige intake dat ik vanaf toen ook maar zelf ben gaan onderzoeken wat me happy maakt en waar ik van de kook van raak. Hou in een speciaal schrift eea bij.

De psycholoog gaf me aan, midden in mijn tranentrekkende relaas, dat hij niet goed werd en verliet het gesprek. Later legde hij uit dat hij fysiek niet lekker werd (ik denk misselijk of iets), maar goh...je zou maar net reuze in een depressieve periode zitten en dan bedenken dat ZELFS je psycholoog niet goed van je wordt...zie je wel.

Gelukkig had ik dat dus niet, maar wel een grimlachje dus.

En mezelf ook momenten gunnen van domweg gelukkig zijn met een geschilderd ei. Of dat nou mijn passie volgen is of niet. Het helpt met het kalmeren van stress. Of een stukje in mijn tuin ontdoen van Zevenblad.

En me minder ergeren aan Loopbaancoaches die 700.000 werklozen voorhouden dat ze vooral hun passie moeten volgen. Passie?? Passie en Adriaan noem ik dat altijd. Ik moet ook gewoon brood op de plank. Met passie is fijn, maar gewoon Speltbrood is ook prima.

Wil me de komende tijd vooral ook kunnen focussen op wat ik wel wil. Ben er wel achter wat ik niet zoek in een baan, maar misschien heb ik helemaal niet meer zoveel te willen. Als 50+ werkzoekende.

Vanochtend was ik om 08.00 uur al paraat op een zakelijke bespreking en toen ik rond 10.15 uur mijn huis weer inrolde was ik heel content. Daarna het Bless my House rondje gedaan, het rondje solliciteren afgewerkt en dan nog de hele middag voor me.Kom, ik ga maar weer een eitje beschilderen!

4 opmerkingen:

 1. Wat een intake! Lig in een deuk! Maar dat zelf bijhouden is, denk ik, een superid!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lege woorden van de loopbaancoaches, je kan nog zoveel passie in je hebben, als er niet meer dan droog brood mee te verdienen is schiet je er weinig mee op, zeker als alleenstaande. En op een bepaalde leeftijd heb je inderdaad weinig te kiezen, laat staan wat ook zo vaak gezegd wordt "leuk werk" Bij elke werkzaamheden horen saaie klusjes die ook gedaan moeten worden, maar die kunnen de rest wel dragelijker maken als je moet werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb twee "dagboeken". In het grote boek schrijf ik regelmatig over wat er thuis voorvalt, waar ik van baal, ik mopper op de hele wereld en aan het eind merk ik dat ik ga relativeren of de zaken een beetje beter op een rijtje heb. Mijn tweede boekje is me heel dierbaar. Het is een leuke dingen boekje. Elke avond voor het slapen schrijf ik er minimaal één ding in wat ik die dag leuk of fijn vond. Of een lieve opmerking, dat ik heb genoten van een straaltje zonneschijn, een knuffel, een vogeltje wat zingt. Maar het gaat om iets positiefs wat ik die dag heb meegemaakt. En als je bewust probeert te leven is er, hoe moeizaam soms ook, vrijwel elke dag iets te vinden dat je als positief hebt ervaren. Daar hou ik me in moeilijke tijden aan vast.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Omdat ik altijd zo van je berichtjes geniet heb ik je genomineerd op mijn blog voor de Very Inspiring Blogger Award! Je kunt het lezen op mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen