donderdag 29 juni 2017

Dokter Bibber

Een karretje met een grote ronddraaiende bezem voorop;
Een kar met een nog grotere bezem;
Een auto met nog meer bezems eronder;
Een bladerenblowerman;
Een man met een kantjesknipper, ook electrisch uiteraard.

Afbeeldingsresultaat voor plantsoenendienst haarlemmermeer

Allemaal tegelijk aan het werk, op hetzelfde stukje gemeentegroen en een lawaai producerend en dusdanig milieu verontreinigend dat ik me echt afvraag waarom een man/vrouw met een bezem en een onkruidhak niet meer mag/werkt. (mmm...vrouw met bezem; daar krijgen sommigen dan weer andere ideeen bij).

Afbeeldingsresultaat voor woman with broom

Er is weinig toezicht op hun werk zo te zien, dus dat lijkt me ook wel fijn werken. Gewoon machine aan en gaan. En lekker buiten zijn.

Wilde vanochtend even buiten koffie drinken en toen begon het toch weer te gieten. En bovenstaande geluiden op de achtergrond.

Dan maar de administratie bijwerken.

En zo ontzettend donker de hele dag. Moet gewoon een lamp aan als ik achter mijn laptopje zit.

Alweer met een raar gevoel opgestaan. Ik weet niet of dat het effect is van dat ene extra pilletje of suggestie. Wat ik vreemd vind is dat mijn gewicht zo schommelt. Terwijl ik toch echt al een paar weken op verantwoorde voeding let, niet snaai en ik voorheen dan wel resultaat zag. Als in een minder hoog laadgewicht.

Had natuurlijk liever willen zeggen dat ik - hoppa - al 5 kilo kwijt was.

Voel me verder nog steeds in de modus een stap vooruit en twee achteruit, wat liever andersom zou zijn. Voor lunch een omelet met bieslook uit eigen tuin en heerlijke champignons gemaakt. Dus dat is helemaal goed en verantwoord in mijn voedingspatroon.

Gisterenavond maakte ik soep van de stelen van een brocolli; had er een aantal bewaard. Lekker een uitje en knoflook aanfruiten en dan die stelen in stukjes aanfruiten er ook bij. Bouillon erop en trekken maar en tot slot met de staafmixer een gladde soep ervan maken. Met een lepel Griekse yoghurt een heerlijk soepje. Van eigenlijk afval. Kan je een paar dagen van eten.

Jemig...wat een retesaai blog lijkt dit te worden als ik het zo zelf lees.

Net het gras gemaaid. En nu zit ik geheel bibberig even uit te hijgen. Echt niet normaal hoe ik me nu voel, na mijn 1m2 meter gras te hebben gemaaid. En opgeveegd.

Kopje thee zetten - nou vooruit...heet water in mok en theezakje erin heen en weer laten bungelen, en hopen dat dat bibbergevoel weggaat. Ik hou het goed in de gaten, want wil me niet zo gammel voelen, terwijl het in mijn hoofd juist wat rustiger lijkt. Tegelijkertijd weet ik ook dat ik geduld moet hebben.

Ga zo maar even wat slopen strijken; een instant bundeltje Joy (wat kleindochter ook is: en net een hele leuke foto van haar gehad; wat is ze toch een scheetje!).

Kop op; maak wat van de rest van de dag. Alles mag, niks hoeft. Trek die zin uit je tenen!

Afbeeldingsresultaat voor absolutely fabulous gif


















10 opmerkingen:

Anoniem zei

De stelen van de broccoli zijn het lekkerste, lekkerder dan de roosjes...vind ik.

OpnieuwBeginnen zei

wat een leuke plaatjes heb je weer geplaatst bij je blog.

kliefje zei

Ik haakte af bij de soep... ;)))))

Petr@ zei

Haha die tweede foto is om te gieren!
Als je je slap voelt gebeurt er toch iets in je lichaam qua afvallen lijkt mij.
Zet hem op!

Anoniem zei

Voel je je vandaag wat prettiger of nog steeds zo gammel en bibberig...
Uit ervaring weet ik, dat zo'n gevoel heel naar is :(
Een saai bericht is het niet hoor!

Groetjes Lily

Luz zei

Hahaha, waar haal je het weer vandaan!

Ellen1979 zei

Hahaha :-D Inderdaad, waar haal je die vandaan.
Vroeger, lang geleden... wisten we dat als een potlood bleef zitten dan wist je, ze hangen (nu weet ik wel beter ;-) )
Maar met een bezem eronder...

Anoniem zei

Ik vind dat tweede plaatje helemaal niet zo oke.Ze heeft vrijwillig voor die foto geposeerd maar wordt gewoon belachelijk gemakt.

Nietzomaarzooo zei

Dit is een Finse fotograaf en zij heeft een grote serie zelfportretten gemaakt vooral met humor en zelfspot.
Ik zal de laatst zijn die zo'n portret belachelijk maakt; ik zie er ook zo uit met een bezem aldaar. Ook zonder bezem trouwens.

Unknown zei

Vraag je je wanhopig af: "Hoe krijg ik mijn man terug?" na veel tijd is verstreken zonder dat je man bij je terugkomt? Op dit moment zit je vast in een zeer wanhopige situatie, terwijl je geest uitgeput voelt, terwijl je lichaam bereid is om in elke mate te gaan om je man terug te krijgen. Waarom niet contact opnemen met Dr. Yakaya-spreuk wiens e-mail is: Yakayatemple@gmail.com of toevoegen hem op WhatsApp +2347050270227 en breng je man binnen 24 uur terug.