woensdag 17 oktober 2018

Don Quichote

Altijd maar vechten tegen de ambtelijke molens. Of molens die onrechtvaardig zijn. En zeker molens die glashard liegen. Wat levert me dat op. Gerechtigheid?

Voel me in ieder geval geen mak lam dat zich naar de slachtbank laat voeren. Maar uiteindelijk gaat het lammetje toch dood.
Wel voel ik me onvrij, gestressed en alle tijd die ik noodzakelijkerwijs wel moet stoppen in het uitzoeken van dit soort 'akkefietjes' gaat af van mijn herstelproces. Sterker nog heeft een negatief effect hierop.

Is het niet eens tijd om de windmolens, de windmolens te laten zijn. Fuck them. En hallo tijd voor mij.

Raak steeds meer op de hoogte hoe bepaalde organisaties in elkaar zitten. Dat de fanclub is opgebouwd uit allerlei eilandjes die informatie beheren, maar niet noodzakelijkerwijs die informatie met elkaar delen.
Dat het heel erg helpt om dat te snappen. Dat het een systeem is die de werkgelegenheid voor de fanclub zelf enorm in stand houdt. Maar er niet op is gericht om hun clienten tot ondersteuning te zijn.

Dus; ga ik in bezwaar tegen het officiele besluit om mij uit de ziektewet te gooien?  Met als argument  van de fanclub een ijskoude rekenformule. Dus geen enkel menselijk gevoel. Alleen die rekenformule. Die uiteraard is opgelegd door de regering. De fanclub doet dan ook trouw wat de regering hen opdraagt.

Moet en is het beter voor mijn gemoedsrust om die vecht-stand los te laten? Om me met de stroom mee te laten voeren in plaats van ertegen in te blijven zwemmen? Wie weet waar ik daardoor uitkom?



Realiseer me dat ik al heel lang in de Vechtstand sta. Mijn hoofd en daardoor ook mijn lijf. Is dat wel gezond?

Moet ik niet eens lekker gaan - zoals ze bij Mijn Vertrek ooit zeiden - Floaten.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Murw? Kan het me levendig voorstellen. Maar heb je al contact gezocht met je huisarts? De therapist bij wie je in behandeling was? Je wordt door deze geintjes zwaar teruggeworpen in je heling en zou op die grond al voor een herkeuring in aanmerking komen. Neem eens contact op met bv een advocaat of zo. Ik weet dat dat ook niet makkelijk is, maar dit is zo'n onrecht. En zoals jij vallen er meer slachtoffers. Ik kan het niet uitstaan dat er zo met machteloze mensen wordt omgegaan. Moetniekunnuh.....
En jij een dikke hug, voor je volharding, voor je kracht, voor je begrijpelijke moedeloosheid. Stelletje etters, laat ze er niet mee wegkomen!

Anoniem zei

Je zou je energie ook kunnen stoppen in het wegwijs raken in de regels van je gemeente rondom bijstand, want dat is ook niet eenvoudig en taaie kost en een langdurige kwestie.
Marijke.

Sylvia zei

Pffff, om radeloos van te worden.

Iris Papilio zei

Floaten oh ja, dat heb ik ook gezien. Misschien een goed idee. Maar maar je bent en blijft toch ook een vechter die voor zichzelf opkomt? Kan je dat zomaar loslaten? Kop op meis, laat je niet kisten hoor! Dikke knuf!

Anoniem zei

Bovendien raak jij niet je uitkering kwijt maar de client in Lutjebroek, op grond van hun eigen regels klopt dat beter. Of is die degene wiens uitkering hervat is? Niet uit te leggen, ook niet aan een rechter.

pourquoi pas ??? zei

Zet m op lieverd, laat je tanden zien, slijp de messen.

Renée zei

Die toestanden vreten energie en dat moet je niet toelaten.
Ik zou er verder mee gaan door een ombudsman, advocaat of journalist in te schakelen. Zou toch geweldig zijn moest bvb. DWDD die organisatie te kijk zetten. Onrecht moet aangekaart worden zodat dit eindelijk stopt.
Vertel het hele verhaal maar aan je zoon en dochter en laat hen meehelpen. "Jij bent het waard!"

Judy zei

Ik heb in een vorig leven lange tijd in de vechtstand gestaan tegen instanties. Het gaat je niet in de kouwe kleren zitten. Ik had een advocaat die me heel erg geholpen heeft. Dat kan pas als je in bezwaar gaat, geloof ik. Maar het was wel heerlijk om een medestrijder te hebben. Hou moed!

Anoniem zei

Helaas zo werkt het w.s. niet. Als het BSN nummer op haar specificatie overeen komt gaat dit niet op. Het is wel tekenend voor de chaos binnen het UWV. En het is zeker iets om over na te denken of een advocaat hier iets mee kan. Een beslissing hoort nl volgens de Algemene Wet Bestuursrecht aan bepaalde vereisten te voldoen, een ervan is behoorlijke bekendmaking aan de belanghebbende. Wel een goede advocaat kiezen.