maandag 22 oktober 2018

Maandag - de kop is er weer af

Had vannacht nog de wekker gezet om te kijken naar de sterren van de Orioniden. Die zouden tussen 05.00 en 06.00 uur het best zichtbaar zijn. Maar het was helaas totaal bewolkt dus niets te zien. Realiseerde me wel dat ik het dan wel niet zie, maar ze zijn er wel. Dus toen maar weer in bed gestapt en gelukkig verder kunnen slapen.

Eerst, omdat routines mij helpen en dat al jarenlang, mijn rondje Bless the House gedaan op deze maandagochtend. Alles is weer stofvrij beneden en van de week ga ik boven wel aan de gang. Wat ook belangrijk is, om de balans te behouden of te verkrijgen, is niet te lang doorgaan. Dus alle activiteiten in dat rondje mag ik maximaal 10 minuten achter elkaar doen van The Flylady. Voor mij werkt dat dan. Misschien dat een ander helemaal opknapt van juist uren achter elkaar lekker poetsen en boenen. Ik niet.

En dan pauze genomen met een lekker kopje verse filterkoffie. En een stukje Koffietijd gekeken wat ik opneem, zodat ik de reclames en saaie stukken direct kan doorspoelen. Dat is nog eens efficient tv-kijken. Ik hou van Loretta haar opgewektheid, haar vrolijke lach en haar lieve gezicht. En gewoon even niks aan het hoofd. Vanochtend was die heerlijke personal trainer op bezoek, die van de Albert Heijn reclames.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan en buiten

De was is inmiddels ook klaar. Oh ja, die had ik nadat ik gedouched had aangezet. Dus de was ophangen. Dat voelt ook altijd alsof ik iets nuttigs heb gedaan. Yeah me. Toch maar wel buiten opgehangen. Het kan nog, het waait een beetje dus met wat zon erbij waarschijnlijk eind van de dag droog.

Daarna moet ik vandaag ook weer met de fanclub aan de slag. Maar dat kan ik wel aan. En zijn al die MOET VANDAAG gedaan worden achter de rug, dan hoef ik niets meer en mag ik van alles.

Beter voor mijn lijf zorgen. Voor mij eigenlijk. Niet terugvallen in oud gedrag. Niet gevoelens blijven dempen met eten. Wegkruipen in mijn huis. Me weer onzichtbaar voelen. Naar buiten gaan. Gewoon weer wandelen. Doelloos of met een doel. Ga door de bladeren schoppen. Doe maar...mag allemaal.

Zo, nu eerst dat fanclub klusje afwerken. Of het zijn er eigenlijk twee. Getver.

Kom op!!
Je kan het.
Slik door die kikker!


Foto van Pixabay







4 opmerkingen:

Anoniem zei

Met uitjes, knoflooksaus en ketchup is zelfs en frog te behappen.... sterkte!

Anoniem zei

Die kikker zou ik laten zitten als ik jou was. Verder ben je goed bezig hoor.

Bertiebo zei

Ik hoef vanmiddag ook niks meer en mag alles

Joanne zei

Gewoon goed voor jezelf zorgen. En ander doet het niet. En ik weet zeker dat je stevig in je schoenen staat. Dat heb je wel laten zien!

Liefs Joanne