donderdag 25 oktober 2018

FLY

Elke dag doe ik de (huishoudelijke) taak die Flylady me opdraagt in de 'ruimte' waar ze deze week ons (extra) laat opruimen, schoonmaken en met liefde deze ruimte bezien. Soms ben ik zelf deze ruimte. Finally Loving Yourself.

FlyLady Image

Moest ik van de week de stapel met kleren in mijn slaapkamer opruimen.

Maar: ik heb al heel wat jaren GEEN stapel met kleren meer in mijn kamer. Alles is of in de was, of in de kast. Dus mijn slaapkamer is met recht een slaapkamer geworden. Geen hol waar je alles maar even tijdelijk ingooit of opslaat. Tussen 2 wassen en opruimen door. Ook alweer een tijd geleden heb ik mijn bureau, computer en de hele reutemeut die daar stond, weggehaald. Niet meer nodig en geeft onrust. Wat Flylady goed doet is je laten inzien dat je in ieder geval die kamer een rustige kamer laat zijn. Bureau heb ik ook niet meer opnieuw opgezet en ombouw is nu onderdeel van een kast in de 'hobbykamer'.

Een schoner en opgeruimder huis heb gekregen met dank aan de goede lessen van de Flylady en dat gaf me een fijn gevoel. Ik kan dus wel degelijk veranderen. Ben niet een dikke vette lelijke slome sloddervos. Om maar een zinnetje van vroeger te herhalen.

Toen ik gisteren de dag overdacht, was ik blij dat ik kon opmerken dat ik aardig wat had kunnen doen (voor mij dan he). Mocht tevreden zijn over de dag. En toch werd ik in de nacht wakker, kon niet in slaap komen, zelfs mijn zomerdekbed voelde nog te warm. Had net die avond mijn boek uitgelezen, erg mooi boek over hoogbejaarde zussen, dus weer naar beneden, nieuw boek halen, want ik weet dat als ik ga lezen ik vanzelf slaperig word. Oh..alweer een boek over zussen. Zal wel een dingetje zijn.

Dat lukte, dat in slaap vallen na een flink aantal pagina's lezen.

Dus ietsje later wakker dan normaal, maar hoppa direct de witte was lekker in de machine. Bed afgehaald en straks opmaken met toch maar mijn herfstdekbed want het schijnt kouder te worden. Koffie pruttelt, dus kom op; begin weer een nieuwe dag!

Je bent gezond, bent vrij en heb twee lieve kinderen en een schattig kleinkind. Je bent rijker dan je denkt!

Mijn dochter gaf me van de week nog een tip door dat alles, op maar 1 dag,  € 1,-- zou zijn bij Flying Tiger, omdat ze die dag 10 jaar bestaan. Je mocht maximaal 5 items kiezen. Ik appte dat ik geen zin had om naar die winkel te gaan (sowieso doelloos shoppen) en was blij dat ik geen zin had of plannen, want zag de lange rijen in de krant vermeld. Sommigen stonden 4 uur in de rij om 5 items voor € 1,-- te bemachtigen. En vrijwel niks in die winkel is heel erg duur. Wel leuk dat moet ik toegeven. Maar om nou 4 uur daarvoor te wachten? En frutsels en dingen heb ik wel genoeg.




8 opmerkingen:

Sylvia zei

Zo kom ik al jaren niet meer in de Action. Want je gaat er toch kopen en ik heb niets nodig.
Ik word steeds beter in niets-kopen.
Zalig.

Bertiebo zei

Onze slaapkamer is zo klein dat er alleen een stoel in past. Is dat even rustgevend?

Mevrouw W. zei

Zo ga ik nou ook nooit naar een opening of heropening van een winkel. Ik heb namelijk geen zin in al die drukte op zo'n eerste dag. Ik ga altijd pas een week later ofzo en oké ik krijg dan misschien geen gratis bosje bloemen, of een boodschappentas of iets anders, maar wel rust en dat vind ik wel zo prettig.

Iris Papilio zei

Ik houd ook van een opgeruimd huis. Nergens staan spullen zomaar, alleen mijn bureau, dat ruim ik dan ook elke 2 weken wel op. Maar ja, dat is mijn kantoortje en ik heb die dingetjes graag om me heen. Word je ook blij van toch?
Jij doet het super! Wat moet dat een fijn gevoel voor je zijn dat je alles (op de fanclub na misschien) onder controle hebt! Knuffel!

Anoniem zei

Slaapt dat wel lekker, op zo'n stoel?

Joanne zei

Ik ben ook een fan van een opgeruimd huis en ieder doet het op zijn eigen manier. Waar je je goed bij voelt. Je komt er wel.

Liefs Joanne

Nicole Orriëns zei

Allemachtig 4 uur in de rij staan bij een winkel. Daar kan ik me echt niets bij voorstellen. Een verschrikking lijkt me dag. En dan is het natuurlijk ook nog afschuwelijk druk. Ik snap heel goed dat je dit niet hebt gedaan.

Nicole@huisvlijt

Tineke zei

Nu is mijn slaapkamer een berghok waar ook nog een bed in staat en een werk hoek. Dat gaat snel veranderen, mijn zoon is het huis ui en ik ben nu zijn kamer aan het opknappen, nieuw bed erin en dan heb ik hier mijn oase van rust. Opknappen doe ik met een wekkertje erbij, om niet over mijn (lage) grenzen te gaan. Twee keer een uurtje is genoeg, zo komt het ook wel af. Tot die tijd kampeer ik tussen de babyspullen want ik wordt oma van een jongetje die samen met zijn moeder, mijn dochter van 18, bij mij gaat wonen.
Juist dan is mijn slaapkamer heel belangrijk.