woensdag 10 oktober 2018

Klerezooi

Zo; vandaag voorgenomen een hele dag NIET me met de fanclubperikelen bezig te houden. Ik ben gisteren nog wel gebeld, veel later dan afgesproken - het schemerde al -  en een onbevredigend gesprek wederom. Neen, geen voortzetting van de uitkering voorlopig, ook al is het door een fout van de fanclub. Het hoe of waarom daar schrijf ik een andere keer nog wel over.

Het maakt me niet blij, het triggert zaken en ik merk dat ik dan de hele dag alleen maar aan het uitzoeken ben hoe wat waar en nog meer dingen. En ben mezelf bang aan het maken dat ik straks toch echt onder die brug zit in die oude tv-doos (die ik ook al niet meer heb want bij oud papier gedaan jaren terug).

Je zou bijna zeggen dat ik dit als werk doe. Laagbetaald.

Had een plan om ergens heen te gaan, maar gezien het feit dat ik voorlopig geen inkomen heb, lijkt me nu doelloos met het OV te reizen of geld uitgeven niet handig. Ook niet naar plekken gaan waar ik word verleid om geld uit te geven.

Dus als goed begin maar de laatste al bruine banaan verwerkt in bananenpannenkoekjes en een kop lekkere zwarte hete koffie. De zon schijnt, de tuindeur staat al open, hoe fijn is dat! En gewoon gratis!

Blijf de goede dingen zien. En voel dat je niet alleen bent.

Ooit werkte ik als vrijwilliger bij een landelijke telefonische hulpdienst die 24 uur per dag bereikbaar was. Daar belde elke dag een keurige man op die in bekakt ABN altijd begon dat het zo'n Klerezooi was, Klerezooi, Klerezooi, hij wilde ze allemaal wel een rang voor hun kop geven. Klerezooi.

En dan daarna kwam het echte gesprek, waarin hij ontzettend eenzaam was in zijn grote huis in de duurste gemeente van Nederland. Zo eenzaam dat hij er het liefst een eind aan wilde maken. Van hem leerde ik dat je klimop altijd heel goed en diep moet en mag snoeien. Ontzettende boeiende gesprekken. Leuker dan met Luier-Henk.

Wat ik nodig heb nu zijn twee zachte armen om me heen (nooit gehad haha!), keihard lachen om dingen (nieuwe aflevering van The Good Place en op aanraden van Min of Meer ben ik naar Sisters aan het kijken ook heel fijn), op Youtube volg ik Loes en die is ook zo raak meestal.

Dat zijn de meeste Loesen trouwens :)



Slecht slapen heeft wel een voordeel. Heb mijn verhalenboek van Haruki Murakami uit. Prachtig. Tokidoki!!







7 opmerkingen:

PetraH zei

Holy! Op het moment dat dat kleinkind komt, dat die stem dan twee octaven omhoog gaat. Pff. Jeetje, wat een vrouw :-)

Anoniem zei

Ik wens je sterkte en veel afleiding toe.
Marijke

Anoniem zei

Sterkte met die achterlijke club.

Anoniem zei

Wat een k.tt.koppen daar! Is er geen gratis raadsman die je kan bijstaan? Jij bent wel mondig, maar er zijn mensen die vaker met die club te maken hebben als jij en er misschien zelfs contacten hebben. Anders kan het misschien lang duren, want als ze hun ongelijk en fouten onder ogen moeten zien, blandt je al snel op de stapel lastig, op de lange baan schuiven. Wou dat ik je kon helpen...

Unknown zei

Is er geen ombudsvrouw/man in jouw gemeente waar je terecht kan? Geen fatsoenlijke ambtenaar (en die zijn er, echt waar) zal een mens zo behandelen! Sterkte!

p.s. Wij hebben nog een tv-doos met heel veel bubbeltjesplastic, die mag je wel hebben 😉

pourquoi pas ??? zei

Heel veel sterkte lieve Cellie.

Judy zei

Van mij ook sterkte gewenst. Ik herken veel in je blogjes over leven op een minimum.