woensdag 7 oktober 2020

Doc Martin

Ben al langer een fan van de acteur Martin Clunes. Hij speelde zo heerlijk in Men behaving Badly in de jaren 90. Comedy op de BBC. Ook vaak te gast in Have I got News for you. Maar stond nooit bekend om zijn schoonheid. Want nogal grote oren en een opvallend hoofd en mond. Maar ik vond vooral zijn humor heel fijn. Nogal direct. 

Toen zag ik hem weer terug in een serie waar ik vanaf het begin al fan van was; Doc Martin. Volgens mij heb ik die serie ooit op de Belg gezien. Want van ITV, dus geen BBC-serie.

Hij speelt daarin een briljant chirurg die van Londen verhuisd naar een piepklein dorpje in Cornwall om daar als huisarts te gaan werken. En moet wennen aan de bewoners en hun mentaliteit. Mooie omgeving, leuke serie. En nu sinds maandagavond op RTL8. Heel fijn te bekijken met een hamsterhoofd en een snorrende kachel. Op RTLXL Gemist nog gratis na te kijken.






In Nederland hebben ze die serie vertaald en was het een groot succes op SBS6. Dokter Tinus. Met Thom Hoffman. Waarin hij er onherkenbaar saai uitzag. Hij was meer een typetje, dan een acteur die speelde dat hij huisarts was. Net als de andere karakters. Dat waren typetjes. Dat vond ik een beetje jammer. Vooral als je het origineel kent.

Gisteren kon ik direct in de middag al bij de tandarts langskomen. Nadat er was uitgevraagd of ik geen Corona-klachten had. Was zo blij dat ik zo snel al kon komen. Na een foto van de plaats delict was het duidelijk dat daar een ontsteking zat. Restant kies getrokken en nu heb ik nog steeds een dikke wang en een scheef gezicht dus, maar dat zal langzaam minder worden gaf de tandarts aan. Nu hangt de hamsterwang wat lager inderdaad. Hamster met last van de zwaartekracht.

Tegelijkertijd gaf mijn dochter aan dat ze waarschijnlijk vruchtwater verloor, hele kleine hoeveelheden, dus de verloskundige was al een paar keer komen kijken. En gaf aan dat als dat inderdaad zo was, ze deze week moet bevallen, ook vanwege haar eerdere medische historie.
Het was, zo hoorde ik van haar, weer loos alarm. Maar wel blij dat er zulke goede controles zijn. Het is allemaal niet zo vanzelfsprekend. Zwanger kunnen worden en daarna een gezond kind op de wereld mogen zetten. Dat besef ik terdege. 

Voor mij was het een signaal dat ik in de startblokken klaar wil staan. Het liefst fris en fruitig (zonder ananas in die wang dan natuurlijk). Want uiteraard wil ik heel graag mijn nieuwe kleinkind zo snel mogelijk kunnen ontmoeten. Als dat allemaal kan in deze Corona-tijden. Dus extra voorzichtig zijn met waar ik heen ga (oh ja..nergens). En nu eens niet maar doorrauschen alsof er niets aan de hand is. Even tijd nemen om te herstellen. 

Iemand ook Doc Martin gezien? Of bekend met de serie?






8 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Gelukkig dat je zo snel bij de tandarts terecht kon. Een ontsteking aan je gebit doet echt veel pijn :(

Wat een spannende tijd nu je dochter bijna gaat bevallen.

izerina zei

Prettig,dat je aan je kies geholpen bent. Ik hoop,dat je straks je kleinkind kunt gaan zien

guusje zei

Fijn dat je zo snel terecht kon bij de tandarts.
En wordt dat nieuwe kleinkind misschien jouw mooiste verjaarskadootje?
Je hebt ons niet de kleur van het zelfgebreide truitje verteld. Ik gok blauw.

Lot zei

Martin hebben we ook in een politieserie gezien als ouderwetse rechercheur gekoppeld aan een jong vrouw die alles heel anders aanpakt.
En hij was soort reisleider in een paar afleveringen, weet alleen de naam vd serie niet meer.

Bertiebo zei

Spannend!!! Je dochter dan hè. Niet die serie, die heb ik opgenomen en nog niet gezien

Marlou zei

Dag Cellie,

nee... niet gezien, maar na jouw verhaal heb ik er wel zin in.
Dokter Tinus vond ik eigenlijk een vervelende man... niet meer naar gekeken.

Spannend, je dochter, die bijna...
Ohohoh... ik hoop dat alles goed gaat!

Groetjes!

"Hanneke" zei

Ik heb de serie nog niet gezien, maar ben altijd in voor een goede serie-tip.... Dr. Tinus vond ik niet zoveel aan - maar volgens mij zijn de Engelsen ALTIJD leuker ;-)! Sterkte met wachten op je kleinkind, leuk & spannend!

klaproos zei

nee niet gezien.. maar ik zie héél weinig hé, zit tegenwoordig meer te kliederen :-)
spannende tijden voor jullie, ik duim dat alles goed gaat,
sterkte met je wang
xxx