zaterdag 10 oktober 2020

Wat betekent neusmondkapje?

Volgens mij dat je het kapje over zowel je neus als mond doet. Anders heet het wel een mondkapje.

Dus niet ergens onder je neus laat bengelen. Of het kapje aan één oor draagt. Anders kan je natuurlijk ook zo'n SM-bal in je mond doen. Komt er ook niks in of uit.




Afbeelding van Ben Kerckx via Pixabay 



Viel me op toen ik voor mijn portie drugs bij het grotere winkelcentrum moest zijn, dat vooral mensen in mijn leeftijdscategorie of net een jaartje of tien ouder - de kwetsbare groep zeg maar -  heel nonchalant omgingen met "hoe draag je zo'n ding eigenlijk". Of, in een scootmobiel gezeten, er geheel geen eentje op hebbende.

Of zo traag als een slak die in de bocht afremt afrekenen, terugstappen, weer 50 cm verder stappen (nog een meter erbij mevrouw graag!) en dan uren staan dralen over waar ze toch die kortingkaart hebben gelaten. Op 50 cm afstand. Met mondkapje onder haar kin bengelend. 

Het was voor mij juist extra fijn om de hamsterwang te kunnen verstoppen onder het mondkapje. En de neus ook uiteraard.

Dit mondkapje kan je via het Mauritshuis kopen. Leuk toch. Het puttertje mondkapje












11 opmerkingen:

Bertiebo zei

Ja ook het Rijksmuseum heeft mondkapjes. Met een afbeelding van een zelfportret van Rembrandt. En het Stedelijk ook zag ik, met een vlinder. Maar ze zijn erg duur die museumkapjes

"Hanneke" zei

Oh, ja - een van mijn grote ergernissen - mensen in het OV die dan roepen: "Ik draag toch een mondkapje", Ja, op hun hoofd, of onder hun neus..........

Janne zei

Gisteren, in de supermarkt, viel mij op: mensen onder de 50 droegen allemaal een mondneuskapje en van de mensen boven de 50 nog niet de helft.
Treurig!

klaproos zei

:-).. tja..... blijkbaar voelt die groep zich onschendbaar ...

ella zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
ella zei

Soms zit er een verhaal achter waarom mensen geen mondkapje dragen. Mijn man is dement en begrijpt helemaal niets van corona en mondkapjes. Hij wil er geen op en als ik hem draag wordt ie agressief. Uiteraard laat ik de boodschappen thuis bezorgen maar soms heb ik nog iets vers nodig en omdat ik mijn man niet alleen thuis kan laten zie je ons op een stil moment bij de groenteboer zonder mondkapje wél op anderhalve meter. Dus soms zijn mensen écht wel van goede wil maar worden ze door de omstandigheden gedwongen. Bovendien is wandelen voor ons heel gezond. Of vind jij dat mensen zoals wij maar liever binnen moeten blijven?

ella zei

Lees mijn reactie hieronder even.

Lot zei

Ik ben een oudere (70) en heb hem wel op, en het valt me inderdaad ook op dat het vooral jongeren zijn die hem dragen. In dit gebied zin veel poolse tijdelijke krachten aan het werk en die dragen hem ook heel vaak en al maanden.

guusje zei

Ik herken mezelf in de 4e alinea. En 10 plus 10 plus 50 = ??? Ik deel deze dag tevens met een bekende (nou ja zijn glorie jaren) Nederlander. Oktoberkinderen.

Nietzomaarzooo zei

Hoop dat je snapt dat ik niet zo denk. Mijn vader had Alzheimer en was ook agressief als hij dingen niet snapte, dus begrijp heel goed dat het moeten dragen van een mondkapje voor die groep ingewikkeld is. Daar heb ik het ook niet over. En ga gewoon door met wandelen en naar buiten gaan.

Firma Fluitekruid zei

Een mevrouw fietste me voorbij met eentje bungelend aan 1 oor, de aerosolen uitwapperend in de wind, mijn kant op.