maandag 21 juni 2021

Alweer maandag

Werd zondag precies om 07.07 uur wakker. Zonder wekker. Niet eens Vera uitgekeken gisterenavond, maar voelde dat mijn lichaam die slaap nodig had. Vera kunnen we online nog afkijken tenslotte. Wel een nogal saai en braaf leventje zo. Uiteraard aan mij om dat te veranderen; als ik daar behoefte aan heb. Niet gaan vergelijken met anderen. Zinloos. 

Naar de herhaling van Gardener's World gekeken en wat een grote Sweet Pea planten had Monty al. Ik heb ze ook,  maar in een pot en kan niet wachten tot ze gaan bloeien. Elke dag kruipen ze meer de hoogte in.

Droomde weer eens raar. Dat Wopke H. aan het ontbijt zat alhier. Wopke? Ontbijt? Het type man die totaal niet op een vrouw zoals ik valt. Die wil  heeft een slanke blonde sportieve vrouw en buiten dat; hij heeft er al eentje. En ik val ook niet op zo'n man, al is zijn lengte wel een pluspunt. Maar CDA-er? Brrrrrrrr.

Anyway; het zal wel gaan over keuzes maken zei de Innerlijke Jozef,  de droomuitlegger.

Door de regen hingen veel bloemen van de Pioenroos volgezogen met regen slap aan de takken. Een aantal moeten wegknippen. Tere bloemen. 

F1: dat circuit in Frankrijk zal je alleen al een psychose van krijgen. Wat een lijnen, kleuren en bochten. Maar wat was het een mooie en spannende race. En toen iedereen dacht dat het niet meer mogelijk was om Hamilton nog te passeren, deed hij het toch! 
En won.

Veel weer in de tuin geweest. En een rondje gefietst. Het indringende verhaal in de Volkrant gelezen van een moeder die op de barricades klom door en voor de Toeslagaffaire en zelfs Rutte stil kreeg. Nou ja, hij wist een seconde geen neutraal antwoord te geven. Of zich te beroepen op zijn fabuleuze geheugen.

Toch overviel een gevoel van eenzaamheid me heel even. Heel even maar hoor, vandaar dat rondje fietsen. Weet ook wel dat gevoelens maar gevoelens zijn. Geen feiten. En NIVEA. Niet invullen voor een Ander.

Moet weer genoeg energie hebben om een supervolle maandag op mijn werk aan te kunnen. Supervol, want dag 1 van nieuw informatiesysteem en het oude is niet meer toegankelijk. Dus verwacht chaos. 
Alles wat anders loopt valt mee.

Naast nog wat privé-zaken die energie vragen. Net zoals zovelen van ons ervaren. 

Maar he....vandaag is het zomer! Officieel.

















9 opmerkingen:

Marlou zei

In the summertime... yeahyeah... hai Cellie!
Wat een heerlijke tijd en wat lekker ook even een beetje fris.
(Had meteen lekkage!)

En even tv kijken, zonder dat je je "schuldig" moet voelen. Ook zo lekker...

Groetjes!
Marlou

Lot zei

Ook de langste dag alweer dan gaan we weer langzaam richting donker om 5 uur

"Hanneke" zei

Nou ja, Lot toch! ;-)

pourquoi pas ??? zei

Als ik in Limburg ben hou ik een plakboek bij en moet iedere dag o.a. de vraag beantwoorden wat het hoogtepunt van de dag was. Opeens geneerde ik mij een beetje. Niet dat ooit iemand benieuwd is naar mijn plakboek hoor maar mijn hoogte punten waren; Limousin koeien gezien met kalfjes, beschilderd steentje gevonden, het witte paard. Ik vond mijzelf zo simpel. Ik kijk graag naar de levens van anderen maar vind dat ik het helemaal niet zo slecht doe uiteindelijk. Ik leid het leven die bij mij past en daar moet ik juist trots op zijn ipv schamen. Dus ik zeg met trots; het hoogtepunt van mijn weekend was dat ik een 2e egel in mijn tuin had. dikke kus. Ik ben trots op je.

Iris Papilio zei

Nog steeds een superleuk nummer!
Hoop dat het allemaal goed gaat met al die nieuwe dingen... Nieuw systeem gaat nooit helemaal makkelijk.. Sterkte!

Bertiebo zei

Het is wel erg, maar ik dacht hetzelfde wat Lot zegt.

klaproos zei

langste dag kortste nacht..zorg dat je droom leuk is :-)

Stella zei

Wopke! Aan het ontbijt!!! Wat een giller! Blij met mijn eigen lange man (zelf ben ik 1.88m) en hij is gelukkig geen CDA-er!!

Nicole Orriëns zei

Grappig dat je droomde over Wopke! Zo droomde ik een keer over Rutte tot mijn verbijstering.