donderdag 2 april 2015

Geloof, hoop en liefde

Heerlijk een heel eind weer gelopen met de man en zijn hond. Hond was blij - zoals altijd - om lekker los te mogen lopen en aan alles te ruiken en zijn plasje er overheen te doen. En aan alle alle honden te snuffelen of besnuffeld te worden. Wat wordt het bos al groen! Echt per dag zie je het veranderen. En wat ben ik blij dat ik dat mag zien. Dat ik de lol en de schoonheid van het leven in het algemeen gewoon nog steeds zie. En dat ik een beetje regen niet erg vind, maar blij ben dat ik kan lopen en iemand met mij wil lopen.

Werd net nog gebeld door hem, hoe we mijn looptechniek kunnen verbeteren, zodat ik nog meer rendement heb van het lopen. En hij was benieuwd hoe mijn gesprek met een geinteresseerde verkoopmevrouw in mij was afgelopen. Ze belde me onder het lopen namelijk en ik vroeg haar later terug te bellen. Ja; ik ben nu even mijn mijn gezondheid bezig.

Die dame had een aanbod wat iemand van mijn kaliber toch eigenlijk niet kon weigeren bla die bla die bla en het grappige was dat ik nog steeds, ondanks mijn fantastische nul-urencontract op zak, wel doorhad dat ik dit toch maar wel moest doen. Laat die pyramiden maar lekker in Egypte staan.

Heb wel ja gezegd tegen het nul-urencontract. Omdat ik daar wel de hoop heb om uren te kunnen draaien en ondertussen gewoon door te gaan met het zoeken naar iets wat nog beter bij mijn capaciteiten en wensen past.

Ondertussen kijk ik met een half oog en met een heel oor luister ik naar The Passion momenteel. Maar vind het minder indrukwekkend dan vorig jaar; dat heeft vooral met de zangstemmen te maken.
Een beetje iel en onduidelijk qua uitspraak. Behalve de twee Jeroenen. Misschien gewoon mijn DVD van vorig jaar weer opzetten. Of naar de Mattheus Passion luisteren.

Pasen is in de Christelijke Kerk het belangrijkste feest, maar is door de middenstand net zo commercieel gemaakt als Kerst. Kerstboom/Paastakken, Kerstballen/Paaseieren, Kerstbrood/Paasbrood en broodjes en nog meer broodjes, Kerstkrans/Paaskrans. Een enkel pak matzes herinnert nog aan het Joodse Pesach, maar de doorsnee Nederlander weet daar al helemaal de achtergrond niet meer van.

Toen ik het met de vriend van mijn dochter een tijd terug over de achtergrond van het Offerfeest had, kon ik hem vertellen dat ik dat verhaal kende vanuit mijn geloof. Abraham die zijn zoon moest offeren en de parabel ligt natuurlijk nu bij het Paasfeest.

Uiteindelijk draait het toch om Geloof, Hoop en Liefde.
5 opmerkingen:

 1. De Passion heb ik aan mij voorbij laten gaan dit jaar, ik heb er niet eens aan gedacht ondanks alle reclame op radio en tv. Ik vind het een beetje 'gemakkelijke' tv en 't zegt me bovendien niets. De enige keer dat ik het wat vond, was toen het in Rotterdam was en Jantje Smit (geloof ik, ben niet echt een fan) bovenop de Erasmusbrug stond/hing. Dat vond ik wel iets hebben.
  Je wandelt er wat af, als ik dat zo lees, lekker gezond bezig en goed te lezen dat je het nul-uren contract geaccepteerd hebt. Wat je zegt, je kunt altijd verder zoeken naar iets geschikters.
  Fijne Paasdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk he om lekker te lopen, zeker als je goed gezelschap hebt ;-)
  Wat lief ook dat hij nog belde om te vragen hoe het was afgelopen, echt geinteresseerd dus.
  The Passion vond ik ook wat tegenvallen, ik had hoge verwachtingen van Maria maar vond het niet zo goed. De 2 Jeroenen deden het het beste, inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb een week of twee niet gelezen en zie nu allemaal leuke dingen voorbij komen bij je! Geweldig. Ik heb ook de Passion gekeken. Het was mooi, maar inderdaad minder indrukwekkend. Alhoewel ik het duet met Jeroen en Jim mag ik dan bij jou me onmiddellijk in de tranen deed belanden. En Jeroen van Koningsbrugge vond ik écht heel goed. Verbaas me elke keer weer over het talent van die man. Fijne Paasdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Very interesting blog. A lot of blogs I see these days don't really provide anything that attract others, but I'm most definitely interested in this one. Just thought that I would post and let you know.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. It was very useful for me. Keep sharing such ideas in the future as well. This was actually what I was looking for, and I am glad to came here! Thanks for sharing the such information with us.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.