vrijdag 10 april 2015

Ook ik deed mee aan Rokjesdag.

En toen was het zover; de dag dat rokminnende vrouwen in de ochtend al wisten - nu doen wij een rokje aan, zonder kousen, panties, maillot of legging (jahaaa). Gewoon blote benen en een rokje.
Maar wat een heerlijk zomerachtig gevoel is dat; een rokje en dan lekker buiten kunnen zijn. In de zon fietsen en op de terugweg zo warm, dat ook de jas (en vestje) nog uitkonden. Helemaal een zomergevoel. Maar wat me het meeste blij maakt, is dat ik dat ook echt voel.

Naar een tuincentrum in een naburig dorp gefietst en daar alle verleidingen kunnen weerstaan van nu al zomerplanten in te kopen, want ik wacht meestal tot na de IJsheiligen. Wel een hele mooie kleine Magnolia gekocht, want door het wegzagen van een aantal oude boomstammetjes en het weghalen van wat er daaronder allemaal groeide is er ruimte voor deze struik. Een een kleine rodondenderon, om de krentemikken straks achter te gooien. Wel moet ik nog een oud stammetje uitgraven, maar dat staat nog op de to-do lijst. Het is maar goed dat ik op de fiets was, want meer kan je dan ook niet meenemen in de fietstassen. En genoeg is maar weer genoeg. 

Viel me wel op dat 1/4 van het tuincentrum volgebouwd is met tuinmeuk en allerlei hebbedingetjes voor trendy wonen. Mis ik het ouderwetse gevoel van hoe dit tuincentrum er een tiental jaren geleden uitzag. En nooit op zondagen open was. Maar wel goede planten had.  Oh ja...en ook heeeeeeeel veel aandacht voor moestuinieren, vooral in bakken, bakjes en nog meer trendy manieren. 
Nou ja...ik heb alleen een zakje pluksla-zaadjes meegenomen. Ben ik toch ook nog een beetje trendy.

En om wat nette werkoutfits te hebben, kocht ik wel twee mooie t-shirts.  Wel fijn dat ik alweer in maat 46/48 pas. En een kleine zakagenda voor 2015 - heel goedkoop - , want mijn Filofax heb ik niet echt (meer) nodig momenteel.. Ook wat werkoutfits bedenken van wat ik in de kast heb hangen, dan hoef ik daar minder over te stressen als ik aan het werk ga. En ook weer nadenken over de boodschappen zodat ik altijd genoeg in huis heb om salades mee naar mijn werk te nemen. En die, zoals ik altijd deed, de avond van te voren klaarzetten; in de ochtend is het dan alleen ontbijten en klaar. En dat werkte altijd heel erg handig. 

Jullie meegedaan aan Rokjesdag??


9 opmerkingen:

 1. Nee zeg...rokjesdag haha. Ik houd sowieso niet van opgelegde verplichtingen en een rokje zit gewoon niet lekker om mijn (te dikke) buik. Wel lekker ijs gegeten op een terras (hee, waar komt die buik toch van?) in een mooie witte outfit. Voelde wel heel erg zomers.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, ik ook niet. Ben slank, maar heb flinke spataderbenen en bovendien een type 1 huid. Daardoor zie je alles mooi zitten. Sinds ik ooit (met een rokje aan) eens door een hulpverleenster ben gevorst of er thuis misschien sprake was van huiselijk geweld (mijn benen zien er dus niet uit met alleen een rokje aan) bedek ik alles toch maar weer netjes. Het was misschien niet snugger van die hulpverleenster, maar ik zit toch niet te wachten op weer een keer zo'n ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb niet meegedaan aan rokjesdag. Martin Bril staat bij mij hoog in het vaandel (veel te jong overleden) maar ik heb een hekel aan verplichtingen. En ik vind een rokje onhandig op de fiets... Maar jou is het bevallen, en daar gaat het om!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier geen rokjes. Wat een geweldige foto van onze weermeneer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. astrid_jansen@kpnplanet.nl10 april 2015 om 22:09

  Wist niet dat het rokjesdag was , maar had een rokje aan.
  Was heerlijk weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi
  Ik was al vroeg op pad en toen was het nog berekoud!
  's middags gingen wij toeren en dan is het niet handig om een rok aan te hebben (kijk maar op mijn blog waar ik in zat ;-))
  Maar ik draag wel rokjes hoor, maar alleen als het echt warm is en de benen al wat voorgebakken zijn in de beslotenheid van de tuin haha.
  Ik ben met je eens dat de tuincentra niet meer zijn wat het is geweest. Als ik daar loopt denk ik dat ik hopeloos achter loop met mijn (gekregen) tuinstoelen van jaren oud.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb niet meegedaan aan rokjesdag, want ik was ergens mee bezig waarbij blote benen niet bepaald handig zijn. Wel genoten van het heerlijke weer.
  Rododendrons hebben wij niet, maar wij krijgen dan ook geen meute met krentenmikken langs ons huis..... wij (majesteitsmeervoud) zijn tenslotte Juliaantje niet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik loop nagenoeg alle dagen in een rok/jurk. Ik vind het zo opvallen dat er bijna geen vrouwen meer zijn die géén broek aan hebben. En dan vooral zo'n vormeloos ding met een jack (jakkes) erop. Hoe onflatteus kan en wil je eruit zien. Makkelijker? Nee hoor, een jurk met maillot dát is makkelijk, maar wel leuker om te zien.
  Groet,
  Dagmar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook hier geen rok, want ik draag elastische kousen en die zien er nu niet bepaald flatteus uit onder een rok.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.