dinsdag 14 april 2015

Nu leven

Gisteren mijn eerste werkdag voor het nul-urencontract. Waarbij ik ook nog doorkreeg dat ik pauzes ook niet doorbetaald krijg. Dus ik moet nogmaals een rekensom maken hoeveel uren ik effectief betaald krijg en wat dit netto betekent. En of dit in mijn begroting past. Maar nogmaals; als het me uit de bijstand houdt - heel graag. En ondertussen nog steeds blijven solliciteren, want ik heb meer talenten dan de hele dag dit werk te doen. En ook nog nadenken over zzp-plannen.

Het werk op zich is niet ingewikkeld of moeilijk; ik moet leren hoe het belsysteem werkt maar nog belangrijker is dat ik alle argumenten me eigen maak die potentiele klanten hebben om 'nee' te zeggen en zo een 'ja' te creeeren. En ik snap mijn klanten maar al te goed; ik zou ook direct nee zeggen; heb wel eens betere scripts gezien. Maar eigen initatief wordt totaal niet gewaardeerd werd er al direct gezegd; alleen hun formule werkt. Ik ken mijzelf; dus bijt op mijn tong en hou in mijn hoofd wat ik denk. Heeft geen enkel nut om me druk te maken over zaken die niet te veranderen zijn.

Dus ik moet me instellen op een verstand op nul en blik op oneindig. En maar gewoon computer opstarten, inloggen en bellen, bellen, bellen. En genieten van het feit dat als ik daar de deur uitloop; het werk klaar is; geen overwerk, geen dossiers mee naar huis, geen emails nog checken in de avond of het weekend.

Vandaag werk ik niet; ik wil perse mijn loopronde erin houden met de man en hond en weet dat als ik direct weer 5 dagen fulltime ga werken, ik binnen de kortste keren weer terug ben bij een gefrustreerde status. Dus ik lever bewust nog meer inkomen in voor mijn gezondheid. En het kost de gemeenschap niets; ik werk. Ik hoef geen kinderen meer te ondersteunen of op te voeden dus lijkt me nu de tijd om wat meer van het leven te genieten. Met nog minder geld, maar de tijd die ik heb is niet in geld uit te drukken.

Maar al te veel hoor ik om me heen over mensen die opeens dood neervallen of net toe zijn aan het Grote Genieten en dan horen dat hun dagen geteld zijn. En al hun plannen die ze na hun pensioendatum zouden willen doen in het water zien vallen. En ook al ben je fit en gezond, niemand weet wanneer hun tijd is gekomen.


Dus leef een beetje meer in het nu heb ik me voorgenomen. En wat minder bang zijn over alles wat er zou kunnen gebeuren of waarvan je denkt wat je nooit meer kan. Of mag. Of kan betalen. Of kan ervaren. Of van mag genieten. Want er is meer dan genoeg; je moet het alleen willen zien.


10 opmerkingen:

 1. Een juiste spirit, want je kapot werken is ook niet de manier om wel jezelf te kunnen onderhouden. Succes met alles

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ben je toch goed bezig zeg en helemaal gelijk heb je. Genieten is het allerbelangrijkst in het leven al is t soms best moeilijk om te beseffen of je dingen doet omdat je het zelf zo wil of omdat een ander.......Gelukkig zijn we zo wijs geworden met de jaren. Dikke knuffel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je zit in ieder geval weer in het arbeidsproces, al begrijp ik dat het min of meer tandenknarsend is. Men zegt (maar wie ben ik om dat zeker te weten) dat het effectiever solliciteren is vanuit een baan dan vanuit een uitkering, dus misschien moet je je daar maar aan optrekken. En wat je zegt: als je de werkdeur achter je dicht doet, is het werk ook afgelopen.
  Fijn, dat je kunt doorgaan met je wandeltochten met man en hond, een gezellige en gezonde gewoonte.
  Je leest en hoort inderdaad veel over mensen die relatief jong overlijden en niet voldoende de kans gehad of benut hebben om te doen wat ze hadden willen doen. Daarentegen wordt de mensheid in ons land steeds ouder (hebben aldus meer kans om hun dromen na te leven) en komen er steeds meer ouderen, dus zal het per saldo wel meevallen. Ik wil hiermee niet wil zeggen dat je niet zo jong mogelijk moet gaan genieten van het leven, maar een mens kan niet de hele dag stilstaan bij wat hem/haar kan gebeuren.
  Geniet van je vrije tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig werk je niet op provisie basis. Hooguit bij het functioneringsgesprek een beoordeling, u verkocht te weinig,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Succes hoor! Ik hoop dat het gaat passen met je berekeningen en dat je van hieruit misschien iets kunt vinden dat beter bij je past!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij mij worden de pauze's ook niet doorbetaald of heb je het ook over koffie- en theepauze? Ik bedoel de lunchpauze.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Groot gelijk heb je om een dag vrij in te plannen!
  Zo krijg je geen stress en zeker met het mooie weer voor de deur.
  Succes met je baan en hou je kiezen op elkaar haha.
  O nee, je moet praten he, maar dan met hun tekst!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een telefonische verkoper krijgt bij mij NOOIT een ja wanneer ik nee zeg. hoezo script? Of ik zeg: nee bedankt, geen belangstelling en leg meteen neer of wanneer ik toch net iets langer aan de lijn blijf en de verkooppraatjes starten, vraag ik 'welke deel van NEE begrijp je niet?' Dan legt de opbeller wel neer.
  Fijn dat je werk hebt, maar aan mij zal je niet zoveel verdienen.
  Groet,
  Dagmar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij bij komt een verkoper niet eens aan zijn script toe. Ik blaf meteen dat ik absoluut niet geïnteresseerd ben en hang op. Basta!
   Maar ik snap best dat je als je geen keus hebt je toch voor zo'n baan kiest want de bijstand is ook heel vernederend. Ik ben universitair opgeleid maar werk als postbezorger. In de winter wel guur, maar nu is het prima buiten toeven met lekker veel zon, gratis vitamine D en beweging. Salaris is niet denderend, maar ik heb nu wel een vast contract na anderhalf jaar tijdelijke contracten. Mijn kinderen hebben naast hun studie ook wel banen die niet leuk zijn, maar je moet wat.

   Verwijderen
 9. Vooral er niet meer over aan denken lijkt me het grote voordeel van dit werk.

  Je hebt helemaal gelijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.