zaterdag 20 februari 2016

Jaren 70 zwijmel

Bekeek van de week mijn opgenomen serie van de BBC 'Back in time for the Weekend'. Deze serie gaat over wat gezinnen in de UK door de decenia heen deden in en met hun vrije tijd.

Het ging deze keer over de jaren zeventig en wat een herkenbare zaken!  En kleurencombinaties. Al dat bruin. En bruin en bruin en bruin. Wat een bruine en oranjebruine tinten op muren, gordijnen, bankbekleding...wat herkenbaar inderdaad. Een bruine kurken wand. Mijn ouders hadden ook van die lelijke stoer massief eikenhouten meubelen,  een bank met flessengroene kussens, groot en plomp. En een schrootjeswand, donkerbruin gebeitst. En van die namaakbalken aan het plafond. En een grote bruinige kast met een doorgeefluik naar de keuken.

Deze meubelen worden nu allemaal in hippe woonwinkels neergezet en dan noemen ze het vintage. Ik vind sommige dingen nog steeds lelijk, maar ja...been there, seen that.

Doet me natuurlijk wel nadenken over wat ik over 40 jaar (als ik dan nog er ben uberhaupt) van mijn huidige interieur zou vinden...
En de vrouw des huizes die eind jaren 70 ging werken. Een parttime baan, maar ze verzuchtte blij dat ze eindelijk eens het huis uit kon voor iets anders dan boodschappen.

Veel spelletjes  en vooral veel samendoen en pas rond 1979 een heel primitief computerspelletje - Tennis. Maar nog steeds speelde je dat met 2 personen.

Een nieuw tijdverdrijf eind jaren 70 was de disco en de rollerdisco. Herkenbare muziek dus voor mij. Dus toen ik onderstaande song hoorde was ik weer even terug in de tijd. Ladies Night.


9 opmerkingen:

Anoniem zei

Heerlijk nummer. Ik ga vanzelf meedeinen.
Wij startten ook met een flessengroen bankstel en behang met een medaillon. Veel oranje, groen en bruin.
Zelfs de badkamer had groene tegels. Brrr.

Ria zei

Oh heerlijk Je doet met dit nummer zelfs de grijze lucht meedeinen. Ik herhaal en herhaal het nog eens en dans voorzichtig mee,so good for my life.

Groetjes, Ria

Albert y Mara zei

De oranje artikelen van Brabantia, de appeltjes groene wand in ons huis, wijde pijpen in je broek, vanaf eind jaren 70 begin jaren 80 de opkomst van de disco.
Kool & The Gang met dit nummer Ladies Night komt uit 1980.
Op 8 maart 1980 kwam het de Top 40 binnen.
Stond er 8 weken in en de hoogste positie was de nummer 14.
Fijn weekend en wij hebben heerlijk met je meegezwijmeld
als toen dertigers.

Trees zei

Jaaaa een lekker oudje!
Ach ja, die kleuren uit de jaren 70.
Ik trouwde in 1970, veel paars, groen, bruin en oranje.. leuk!
Fijne zwijmelzaterdag..

Melody zei

ons eerste bankstel was ook groen ;-) Mooie tijd... oranje met bruin erbij enzo, schrootjes etc

fijn weekend

LegeZakkenVrouw zei

Mijn zeventiger jaren behangetje was paars met oranje. Gezellig!

LegeZakkenVrouw zei

Mijn zeventiger jaren behangetje was paars met oranje. Gezellig!

Petr@ zei

Heerlijke muziek!
Ik ben in gedachten ook weer terug in de disco haha.
Supertijd gehad toen.

Dwarsbongel zei

Ooit heb ik één disco van binnen gezien, en gevoeld dat dat niets voor mij was. Deze muziek is oké, vooral op de radio gehoord.