zaterdag 14 januari 2017

Gelaarse Katzwijmel

Er was eens een vrouw die niets meer had. Ze was al wat ouder en had een aantal jaren terug haar betaalde baan verloren omdat ze niet voldeed aan het plaatje wat haar jonge net uit de schoolbanken-manager voor ogen had bij de functie die ze vervulde. 

Ze werd ontslagen en solliciteerde 3 jaar lang op alles nog wat. Ze kreeg een stuk of 300 afwijzingen.

Gelukkig had ze een kat en had ze altijd iemand die er was als ze weer alleen thuis zat en haar sollicitaties afhandelde.

Toen haar ww-uitkering ten einde kwam en er nog steeds geen baan was gevonden, dreigde daar de bijstand. En zag ze een advertentie voor iets wat ze goed zou kunnen doen. En waar ze per direct mensen zochten.

Ga maar schrijven, zei haar kat.

En dat deed ze. En ja hoor...ze konden direct iemand gebruiken. Helaas was het een heel raar bedrijf wat maar een pover uurtarief betaalde. Dat was nog niet zo erg, maar als de Markiezin naar het toilet moest, dan moest ze dat zelf betalen. De uurklok tikte dan niet door.

Maar toch...het was werk en ze pakte het aan. Helaas was wat ze daar verdiende niet genoeg om alle rekeningen te kunnen betalen en dus teerde ze in op haar spaargeld. Al haar tiara''s verkocht ze op Marktplaats.

Tot de dag kwam dat ook die spaarpot leeg was. En haar oude sok ook.

Goh zei de kat, gelukkig heb je nog steeds goed voor mij gezorgd. Elke dag lekkere kattenbrokjes van de Lidl. En een lekkerrrrrrrrr bakje melk!

Nu wordt het tijd dat ik voor jou aan het werk ga.

En Fluks trok hij haar Groene Laarzen aan en ging naar de grote stad in de buurt. Daar was net een Euroconferentie aan de gang en alle hotemetoten waren aanwezig.

Zoekt u nog een goede coach zei de kat tegen de hotemetoten. Iemand die u kan helpen om uw krachtige zelf te vinden, zodat u nog meer zult 'shinen op deze conferentie??

De kat had een groot billboard door zijn hondenvrienden laten tekenen en dat laten neerzetten vlakbij het Expogebouw van de Euroconferentie. “supercoach heeft nog enkele plekken – schrijf u nu in”. En dat in vele talen.

Oh...dan moest deze coach wel heel erg goed zijn, als ze zulke dure reclameplekken kon betalen. En ze schreven zich alle 200 in en betaalden met klinkende munt aan de kat.


Hoe heet deze coach?? 

Dat, zo zei de kat spinnend, is de Markiezin van Carabas!8 opmerkingen:

 1. Heerlijke muziek. En nu moet het sprookje maar eens uitkomen, vind je niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoals elk sprookje ook hier een gelukkig eind.... dat wens ik jou en vele anderen ook van harte toe ook al zijn diens levens dan in niets op een sprookje lijkend...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wordt eens tijd dat het eind goed al goed voor deze Markiezin.
  Oh ik hoop zo dat je eindelijk eens iets geschikte vindt..
  Mooie zwijmel! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eerst de droom en dan de daad. Ik hoop dat je, nu de nood zo hoog is de nabije hulp ziet en accepteert. Groet, Toos

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O werden sprookjes maar waarheid! Ik gun het je zo!
  Ik duim dat 2017 jouw jaar wordt!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor jou een jaar gewenst, waarbij je HET vindt. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De moderne werkgeversmoraal, alsof er nooit sociale wetgeving is geweest...
  Sterkte, en gelukkig is er muziek voor af en toe een mooi moment!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je kan zo mooi en grappig schrijven, meld ja aan bij een krant of tijdschrift en laat je betalen voor columns te schrijven ! Succes !

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.