dinsdag 3 januari 2017

hyvää huomenta!

Goed nadenken dat ik op tijd mijn boekenbon aanvraag die ik bij een online enquete-bureau verdiend heb, zodat ik straks, in de boekenweek, een gratis boek kan kopen en er ook een gratis NS kaartje mee verdien, door het boekenweekgeschenk.

Dus nu al in aktie komen voor iets in Maart.

Regeren is vooruitzien.

Maar soms is het ook wel prettig om niet verder dan de dag zelf te kijken. Niet constant bezig te met het 'straks' en het tijdstip van stel dat. Te vaak heb ik gedacht in termen van stel dat en stel dat gebeurde niet. Of gewoon iets anders.

Dus ik stel dat ik zo direct eens een lekker kopje thee neem en een stukje ga breien. Vanochtend al heerlijk gelopen dus dat is al binnen. Het wordt hier trouwens donker en koud, dus misschien kachel iets hoger dan 15 graden is wel aangenaam.

Stel dat ik me voorneem vandaag dat er niks (meer) hoeft. Zou dat niet fijn zijn. Ik ben vrij tenslotte.

Volgende week ga ik voor het eerst een paar uurtjes oppassen op kleindochter. Ze is alweer een kilo zwaarder (goh...net Oma!) en 5 cm gegroeid. Wat gaat dat hard toch. Allemaal prima volgens de richtlijnen van het Consternatiebureau.

Afbeeldingsresultaat voor consternatiebureau
8 opmerkingen:

 1. Hier nog zo'n Oma! Maar blij dat Oma is... in de afgelopen maanden drie pond meer blijdschap 'verworven', die er zoetjesaan vast wel weer af zullen gaan. Anders maar niet, zit ik echt niet mee...
  Wat fijn, dat ook het Consternatiebureau tevreden is. Zo noemde ik het veertig jaar geleden ook al, dat (weetallesaltijdbeter)bureau.
  Geniet van je kleindochter, dàt is geluk en weelde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Komt het extra tabblad van het spreadsheet toch nog van pas.✌️

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo gezellig, dat oppassen. Ik doe het ook een dag per week, op 2 kleinzoons. Ben soms wel kapot als ik naar huis ga:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi, ik blijf het interressant vinden om je blog te lezen. Ik ben zelf in mijn jonge jaren af en aan werkloos geweest, en heb in weinigverdienende baantjes gewerkt, maar dat was eigen keus. Ik ben gewoon nooit van mijn studentenbestaan afgeraakt en ook nu komen we rond met weinig. Ik blijf het een sport vinden, maar vind het afgrijselijk om opgejaagd te worden, dus een callcentre met zo'n bord dat de stand bijhoudt zou niks voor mij zijn; ik vind het knap van je dat je gewoon wel weer elke keer heengaat en de werkdag afmaakt.

  Op het moneysavinexpert forum doe ik mee met de 'wombling'-uitdaging: een jaarlang bijhouden hoeveel geld je vindt, of hoeveel waarde de dingen hebben die je vindt. Dat deed ik als student, dan vond ik elke twee jaar genoeg kleingeld, statiegeldflesjes, statiegeldbonnetjes, etc. om een kaartje voor de schouwburg te kunnen kopen. Dat voelde dan zo enorm luxe, en het ging niet van mijn budget af.
  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hyvää iltaa! Leuk om je blogje met Finse titel te openen. Een fijne avond dus. En goede nacht. En morgen gezond weer op!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk dat de meeste mensen vooral heel veel van zichzelf "moeten."
  Dat eerste jaar groeien ze als kool! Je staat erbij en kijkt er naar.
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hyvää huomenta!
  Wat is het toch een vreemde taal...
  Ik zit op een koor en we zingen het Finse volkslied: Oi Suomi, katso
  En we moeten het nog uit ons hoofd doen ook. Vreselijk. Maar het lukt!
  De aanhouder wint namelijk altijd...

  Ik vind 15 graden in huis wel erg koud, zeker als je veel thuis bent. Veel bewegen maar en een dikke trui aan. Maar dat weet je allemaal wel...

  Heel veel plezier met kleindochter!
  Het is een genot, dat kan ik je wel alvast verklappen...

  Groetjes van Marlou

  .

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Over die lage temperatuur: bij de miss etam verkopen ze lange T-shirts met lange mouw, en een lage neklijn. Ik heb er nu twee dagen eentje aangehad onder mijn nette kleding, naar het werk en thuis, en heb het heerlijk warm! Op dit moment zijn er twee voor 18 euro. Wel een uitgaaf, maar misschien binnenkort in de uitverkoop?

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.