zondag 1 januari 2017

Goede morgen!

Oudejaarsavond in mijn eentje doorgebracht. Niet zielig hoor. Ik denk dat heel veel mensen er veel voor zouden geven om vooral op die avond eens te kunnen doen wat zij echt zelf willen.

Oliebolletje van de bakker (geen zin om voor 1 persoon oliebollen te staan bakken), wat toastjes met smeersels, er stond al maanden een fles Cava in de koelkast - van mijn dochter gehad - en ik bedacht me dat ik niet tot 00.00 uur hoefde te wachten, want er was toch niemand om mee te toasten en het leek me wel een goed begin van de laatste avond van het jaar. Een beetje sprankelend de avond doorbrengen.

Naar een aflevering van Sherlock gekeken, beetje Cabaret en een heel oude Diner for One op de Duitse tv, maar het kon me allemaal niet echt boeien moet ik eerlijk zeggen, een beetje breien, een ontzettend brave en saaie avond. En toch was het ook wel weer goed.

En ook nog een groot deel van de avond besteedt aan administratieve zaken. Die nog net op de valreep van 2016 gedaan konden worden om er zo in 2017 voordeel van te hebben.

Kreeg nog een appje met een filmpje dat iemand verzond omdat hij van me houdt. Maar dat zal hij wel aan al zijn kennissen hebben verzonden, want anders zat hij wel naast me op de bank.

En eerlijk gezegd is dit dan zo'n sentimentele avond dat iedereen kennelijk dit soort dingen stuurt.

Diegene van wie de relatie alweer werd opgezegd bracht de avond met haar en een boek door. Mensch....daar zou je toch zo een foute comedy van kunnen schrijven. Eruit met die vrouw. Vooral als ze zelf aangekondigd heeft dat ze alleen met een ring om haar vinger verder wil en anders is het voor de 25e keer uit.

En dan niet een plan hebben he...niet zo stoer zijn dat je echt gaat.

Geef mijn portie maar aan Fikkie.

En zelfs puppies heb ik niet. Niks om te aaien of om mee te kroelen. Of tegenaan te praten.

Gerelateerde afbeelding

En dan toch de 1e ochtend van de eerste dag van het Nieuwe Jaar opstaan en denken: goh...lekker geslapen, vuurwerk dat viel allemaal reuze mee - Aleppo is erger - en lekker douchen en de dag beginnen.

Genoten van het Nieuwjaarsconcert op tv en ondertussen de boom afgetuigd, alle ballen en spullen in hun dozen. Alle waxinelichtjeshouders weer opgeruimd. versieringen weggehaald en de Kerstkrans van de voordeur. Hoppa.....welkom Nieuw Jaar.

Eerste was gedraaid van het Nieuwe Jaar en wat rook het lekker in huis daardoor. Simpele ziel ben ik; dat ik blij word door de geur van wasmiddel.

Een vers kopje thee.
Het vooruitzicht dat vanavond een nieuwe reeks Sherlock afleveringen op de BBC begint.
Een nieuwe administratiemap voor 2017 aanleggen.
Niet meer tegen beter weten in denken dat het beter wordt dit jaar; anders, maar beter is te optimistisch; dat durf ik niet meer.

Misschien nog maar een dag in mijn veilige hol blijven, de buitenwereld buiten sluiten. Kan best; er komt hier nooit iemand spontaan langs - iedereen verwacht altijd dat ik dat wel doe bij hen.

Maar ook: be carefull what you wish for. Straks komt er toch iemand langs en dat zal dan wel iemand zijn waar ik totaal GEEN zin in heb hahahah....!!

Misschien moet ik dit jaar eens een anti-feest organiseren met Chateau Migraine en matig interessante hapjes.


Afbeeldingsresultaat voor amy schumer gif
7 opmerkingen:

 1. Ik wens je een gezond en gelukkig 2017 - ik was ook gewoon alleen (maar dan wel met hondje) thuis, en ik vind het dijn. Vandaag ook nog vrij, ook de was gedaan, en nu een lekkende was machine kraan... maar dat wordt ook wel weer opgelost. Er was heel veel vuurwerk buiten, meer dan vorig jaar denk ik. Maar we waren lekker binnen. Ik vind de feestdagen redelijk moeilijk. Maar als ik mijn eigen routine aanhoud gaat het wel. Gr. Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Claudia de Breij niet gezien? Wij vonden haar oudejaarsconference zeer geslaagd.

  ivysdoenenlaten.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn weg geweest met oud en nieuw, ook een heerlijke manier om dat sentimentele gedoe wat te ontvluchten. Lekker rustig aan gedaan en uiteindelijk de wekker wel gezet om in ieder geval om 12u te kunnen proosten en wat vuurwerk bekijken. Maar daarna wel ook weer een beetje bijtijds erin, om vandaag een beetje fit te zijn. De administratie staat hier voor deze week ook op het lijstje, bedankt voor de reminder! (want ik wil het doen, maar het staat nog niet letterlijk op het lijstje..)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben ook naar Sherlock gekeken. Gewoon met z'n drieën. Man en Kind hebben oliebollen gebakken en ik heb ze opgegeten. Een uitstekende taakverdeling.
  Die foto...echt te bizar voor woorden!
  Het is niet allemaal gezellig wat je beschrijft, maar je beschrijft het wel heel leuk. En met humor kom je ver in het leven.
  De allerbeste wensen voor 2017. Maak er wat van!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het hebben van zoveel rust en de ruimte om in te vullen zoals je graag wilt, is ook een zegen. Hoop dat je onvervulde wensen je niet in de weg zullen zitten, en dat je niet zulke puppies krijgt. 😂

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag Vlindertje,

  klinkt als een prima oudejaarsavond.
  Ik vind het zo overdreven om alles altijd maar met anderen te moeten doen.Dat maakt dat veel mensen zich zielig vinden.
  Nou niks er van!
  Je bent je eigen beste kameraadje!

  Ik wens je een heel mooi jaar toe, met een aantal aangename verrassingen en met heel veel goede dagen...
  En met mooie dingen die op je pad komen.

  Groet van Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt mij in de oren als een perfecte avond, ik heb ook zo genoten. Ik wens je een mooi jaar. Hartelijke groet El

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.