zaterdag 25 februari 2017

Het komt goed zwijmel

Moet mezelf blijven voorhouden dat het op de een of andere manier goed komt. Of in ieder geval, dat ik ervoor aan het werk ben.  Niet als een mak lam naar de slachtbank wordt geleid.

Heb al eerder geschreven dat, om je recht te krijgen, je een goede administratie nodig hebt en zorgvuldigheid en zeker geduld.

Alles vastleggen, ieder gesprek met een partij en als een overheidsinstelling je verzoek afwijst, hier weer onmiddellijk op reageren, want dat is weer strategisch goed voor later.

En wat ben ik blij met daadwerkelijke en praktische ondersteuning her en der.

Je afvragen waarom die ene instelling op een nummer belt wat je niet hebt opgegeven en waarvan het apparaat niet goed werkt, dus je daardoor gesprekken mist. Alweer bellen en aangeven. En doorgeven. En merken dat als je de volgende dag wordt gebeld, ze dit verwerkt hebben.

Zou bijna een dagtaak hebben aan dit alles en gaan ontspannen zit er bijna niet in. Sowieso niet van deze tocht naar kastje en muur en weer terug naar kastje.

Dus dacht ik aan deze song van toen ik net op kamers woonde. En het cassettebandje veel draaide. Want vond de teksten en de muziek zo fijn. Toen dacht ik nog aan de liefde. Nu denk ik aan gerechtigheid en rust in mijn kop.






7 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik wens je engelengeduld en vastberadenheid. Heerlijke zwijmel. Bedankt.

MelodyK zei

brrrr ik herinner me inderdaad hoe ik me voelde in die tijd toen ik hiermee te maken kreeg.... je wordt inderdaad op de proef gesteld, ik wens je van harte rust/geduld toe en uiteindelijk een oplossing waarmee jij tevreden kunt zijn.

Fijn weekend

Petr@ zei

Wat een toepasselijk liedje voor jou! Hou de moed er in!
Van die leuke kop van Billy Preston word je toch helemaal vrolijk ;-)

Ria zei

Een leuk vrolijk muziekje daar moet je wel bij zwijmelen.
Ik hoop dat het heel gauw rustig wordt om je heen.

Toos zei

Je bent bezig voor een goed doel! Het geeft nu flink wat stress en het is een heel gedoe maar blijf moed houden want het komt goed!

Toos zei

Je bent bezig voor een goed doel! Het geeft nu flink wat stress en het is een heel gedoe maar blijf moed houden want het komt goed!

Dwarsbongel zei

Gelukkig zijn niet alle instanties ongevoelig voor logica, maar je moet het wel zelf aandragen...
Geduld en doorzettingsvermogen zijn vaak onmisbaar, en dan is dit absoluut passende muziek!