dinsdag 25 april 2017

Versie 1.3

Hoorde Rik Felderhof  zeggen dat een moeder zich zo gelukkig voelt als haar meest ongelukkig voelende kind.

Tjonge...dat legt ook nogal wat verantwoording bij dat kind dan. Dat een kind verantwoordelijk is voor het geluk van zijn moeder. Al snap ik de sentimentele insteek wel. En voel ik dat ook zo.

Zou het niet fijner en lichter zijn dat je als moeder/vader/opvoeder het beste doet wat je kan, met de kennis die je op dat moment hebt om de beste omstandigheden te scheppen voor een kind om zo goed mogelijk in balans op te groeien.

Dus ook wat tegenslag, ook wat ongeluk, want zonder wrijving geen glans. En hoe makkelijk is dat op te schrijven dan het ook echt te moeten ervaren. Het fietsen zonder wieltjes, het zelluf willen en moeten doen. Dat je soms vanaf de zijlijn moet toezien dat een kind niet helemaal gelukkig is. En dat dit erbij hoort. Misschien is streven naar tevreden zijn veel beter dan Gelukkig, juist omdat dit zo ongrijpbaar is.

Dan denk ik altijd maar aan wat die goede oude Dr Phil altijd zei: You need a soft place to fall.

Afbeeldingsresultaat voor zacht kussen

Dus een zacht kussen wil ik zijn.  De vorm heb ik al.

Betekent ook dat ik nog meer ga kijken hoe ik zelf weer in een beter conditie kan komen. Fysiek, mentaal, financieel. Verzin het maar. De beste versie van mijzelf zijn, worden of blijven.


4 opmerkingen:

 1. Hey lieverd, wou net schrijven dat ik blij ben dat ik tijdens het zappen het hoofd van Phil niet meer hoef te zien.
  Wat een prachtige kleindochter heb jij zeg. Vecht je rot om weer in conditie te komen voor haar. Mij hielp het altijd om te weten dat het neefje me nodig had en dat ik daarom niet op moest geven. liefs en zet m op. Je hebt iedere dag de kans om opnieuw te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat je zegt is helemaal waar, maar ik vind altijd dat tussen verstand en gevoel soms een groot verschil zit. En als het niet goed met je kind, doet dat toch pijn.

  Maar een soft place to fall zijn voor je kind vind ik prachtig!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn moeder vond het huis schoonmaken belangrijker dan mijn broer(tje) en mij. Hij en ik hebben veel gemist maar zijn er wel sterk van geworden. Alleen zullen we een ander nooit om hulp vragen want dat hebben we niet geleerd.
  Ga voor je kleindochter!

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.