zondag 9 april 2017

Verstappen, Johannes Passion en gewoon heul mooi weer = gratis geluk

Vanochtend vroeg zag ik de heer Max Verstappen heel veel F1 auto's inhalen en hem op plek no. 3 eindigen. Dus op het podium in China.

Mooi!

http://image2.redbull.com/rbx00498/0010/1/1170/659/445/gallery/images/13_br_gallery_421312312321.jpg

Volg de F1 al jarenlang, weet eigenlijk niet waarom, maar maakt dat uit? Ik put er plezier uit.

Toen ik wakker werd dacht ik aan hoe ik zou willen ontbijten. Gewoon een zachtgekookt eitje op een volkoren bolletje (die lagen zwaar afgeprijsd bij de Appie, want over datum morgen en ik eet niet zo heel vaak brood) en dan de onderkant lekker geroosterd. En zo gezegd, zo gedaan. Dan moet ik me concentreren om niet nog 20 andere dingen te doen, maar gelukt. (Ondertussen wel de meterstand opgenomen, wat spullen naar boven gebracht die in de huiskamer liggen, rondje tuin, oh even wat onkruid weghalen) In de zon, met eitje en kop thee en het geluid van de electrische grasmaaier van de buurvrouw die daarmee haar gazon van 3 x 3 meter kortmaait.

Ondertussen via Zwijmelen op Zaterdag de Johannes Passion opgezet en wat mooi. En gedacht aan heel heel vroeger, toen ik zondagsschooljuf was en op Palmpasen we zo'n haantje op een tak prikten. Vroeger liepen we dan ook nog een rondje door de wijk, maar dat herinner ik me vaagjes. En omdat ik juf van de jongste kinderen was; gewoon lekker zo'n tak versieren en de kinderen het haantje nog net niet opeten voordat je naar huis ging.

Later bakte ik voor mijn kinderen altijd zo'n broodje. Wat niet altijd goed lukte; vaak leek het meer een soort kikker of giraf met korte nek. Maar het genot van de broodlucht en die vrolijke koppies als ze zo'n haantje op hun bord kregen. Onbetaalbaar.

Uit de bibliotheek had ik een dik verwentijdschrift meegenomen. Een Flow, Happines of een ander dik en vooral relatief duur tijdschrift voor dames uit Aerdenhout /betere kringen  met een groter  budget die lezen hoe ze zen en minder druk kunnen worden, of gelukkig en meer kunnen genieten van minder. En ieder jaar een andere methode. En dan wel met de juiste schaaltjes en kommetjes in de kleuren van dat seizoen uiteraard.

Ik prijs me gelukkig dat ik niets hoef. Nergens heen hoef, niet in de file naar het strand of naar de bollen hoef te staan (wat sowieso ingewikkelder is zonder auto). Ik mag wel van alles en het mooie daarvan is dat er weinig druk op ligt. Het mag namelijk ook niet.

Vind het wel opvallend dat hoe minder ik focus op wat ik niet heb (inkomen, pensioen, eigen woning, eigen partner, nou ja...de hele Rimram) hoe losser ik leef. Hoe meer ruimte er komt om stil te staan en ook echt te gaan voelen dat ik alles al heb wat er werkelijk toe doet.

Dat ik met nul inkomen nog kan nadenken over wat ik nou eens zou gaan eten vanochtend....daar kan een medemoeder in Soedan alleen over dromen.

Dus al die zorgjes van mij; in het grote geheel zijn ze minimaal.

Nu is mijn grootste zorg wie boer Olke kiest vanavond.

http://imgserv9.tcdn.nl/v1/FWxT1p7ENe3Q5veZ1_-B8Vdw33Q=/fit-in/1024x0/filters:no_upscale()/http://metronieuws.tcdn.nl/field/image/inline/16a4ee457359edbf29daf37c62a874b8-1481896010.jpg
6 opmerkingen:

 1. Tja, en nu weten we dat hij niets te kiezen had.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een grote man is dat. De gekozene kijkt hem niet recht in de ogen. Ik zie geen klik. Gokje wagen op de levensduur van deze relatie?
  Je wordt dik in Texas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blij zijn met kleine dingen, niet iedereen kan dat!
  Ooit stond er een artikel in de Flow, dat je kon trouwen met jezelf, dan pas accepteer je jezelf (ik ben daar te nuchter voor haha) dus ik hou het bij Landleven, gewoon met beide benen in de klei ;-)
  Ach die Olke, wat is ie onbeholpen, ben benieuwd hoe het afloopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey lieverd, X heeft wel een broer maar die is getrouwd en ik zou hem zeker niet aan je koppelen want hij is niet echt leuk.
  Ik zat net te denken of ik jou blij kon maken met bladen.
  Ik schoonzus krijgt ze van cliënten en geeft ze na lezen weer aan mij. Ik zat gisteren in de VT W.onen te kijken en dacht oh wat heerlijk dat mijn huis niet zo vol staat. Gek zou ik ervan worden van al die bende in allerlei kleuren en wat te denken van 3 kleine tafeltjes met troep er op. Aan de andere kant geniet ik er wel van hoor.
  Oh ja en de Happinez die ik krijg van zeer gestresste vriendin die geen 15 minuten niets kan doen maar wel dat dure blad koopt.
  Laat even weten of je het leuk vind om te lezen hoe je gelukkig, ontspannen, en geweldig wordt en te zien wat je allemaal niet hoeft te kopen. dikke knuffel. Ik lees hier altijd hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is een heel waardevol weekend voor je geweest. Genieten van de kleine dingen hè.. BZV kijk ik niet, helaas.. Misschien kijk ik het ooit nog eens terug.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.