woensdag 24 april 2019

Dat haar van haar/hem

In het weekend zei een buurtgenoot dat mijn haar zo leuk stond, wat langer. Haha....hoe grappig, want ik ben sinds November niet meer naar de kapper geweest. Zuinig, maar ook zo geen zin in. En dan ga ik nog naar de goedkoopste kapper he...
Gelukkig heb ik een kapsel dat wel wat kan groeien voordat het er armoedig uit gaat zien. Daar let ik op. Dus geen korte coupe, want dan zie je direct dat het uit model is gegroeid.

Maar vond het leuk een compliment te krijgen. Met mijn strengen grijs door mijn haar, omdat ik opgehouden ben het te verven, alweer een jaartje of zo geloof ik nu. Dat verven deed ik thuis hoor, maar ik vond het te onnatuurlijk staan. Had al wat tinten lichter genomen dan 'vroeger'.En het leek me wel interessant om te kijken of ik helemaal grijs was, of alleen die lokken aan de voorkant. Mooi wit haar zoals mijn Oma en Opa hadden. En ben blij dat mijn haar niet meer zo vlassig is, nadat ik een aantal jaren terug heel snel heel veel afviel.

Kan het altijd zien of mensen snel zijn afgevallen. Hun haar is meestal in mindere conditie. En dat kost tijd om weer te herstellen.


Afbeelding van Ryan McGuire via Pixabay 


Zo direct nog maar weer wat sollicitatiebrieven opstellen en opsturen en me niet gek laten maken door de radiostilte vanuit mijn gemeente. En ja..kan natuurlijk zelf ook aan de bel trekken, maar heb niet zo'n behoefte eraan om slapende ambtenaren wakker te maken. Want aan de andere kant is de relatieve 'rust' ook goed voor me. Als ik de stress leer buitensluiten. Of hanteren.

Was ik nu maar Tweede Kamerlid. Daar wordt niet gecontroleerd bij wat je doorgeeft als woonadres ook klopt en krijg je zo - misschien per abuis - duizenden euro's extra per jaar. Verbaasde me (en ook weer niet) dat een kamerlid aangaf dat hij het niet had 'gemerkt' dat hij zoveel extra kreeg. Hoe ver sta je dan van de samenleving. Dat je niet merkt dat je per maand duizend euro netto meer ontvangt.

Lees de column van Nynke de Jong hierover en inderdaad vreemd dat je geen enkel bewijs hoeft te tonen om recht op een hogere vergoeding te hebben terwijl iemand in de Bijstand alles moet toelichten.
Is beide gemeenschapsgeld toch?
5 opmerkingen:

  1. Ik was het ook hartgrondig eens met de column van Nynke de Jong!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt belachelijk!
    Ik verf mijn haar ook niet meer en dat bevalt me prima, het haar is veel zachter en iedereen vindt het leuk staan.

    BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.