zaterdag 20 april 2019

Weg met die bloeiende boom

Vorige week fietste ik naar de bibliotheek en zag een hele mooie bloesemboom. Wit. Met een opvallend mooie kroon die aan alle kanten in balans was.

Op de terugweg waren ze met grof geweld die bloeiende takken her en der aan het wegzagen, want snoeien kan ik het niet noemen.

Snoeien nu?

Dat doe je toch als de boom in rust is, of in ieder geval na de bloei. Ik vond het zonde. Zo'n mooie boom.

Was ik in mijn voortuin wat planten aan het snoeien en een heggetje en wat onkruid aan het verwijderen, liep er een straatbewoner voorbij die me zei dat die boom ook maar vervelend is voor de tegels in mijn tuin. Zo lastig. Kan beter weg. Nou, ik heb nergens last van en hoe prachtig is een boom in bloesem. Het openbare trottoir is keurig netjes, dus verder ook geen last veroorzakend. Ja, een weekje een regen van roze blaadjes.

Maar dit is iemand die zowel in de voor- als achtertuin tegels heeft. En oh ja..2 potten met plantjes. Wat is dan het genot wat een tuin je geeft. Een extra kamer bij je huis? Waar ook zo'n megabank moet staan. Zelfs die staat er niet. Gewoon een leeg tegelveld.

Blij dat mijn Japanse Kers nog even mooi in bloesem staat. Fijn voor de Paasdagen. Voor elke dag, want zomaar gratis schoonheid.


Afbeelding van Hans Braxmeier via Pixabay 


Kon nog net wat algemene boodschappen halen van mijn boodschappengeld. Wil niet weer andere tegoeden aanspreken en ach...er komt geen visite dus hoef ook geen grote voorraad in huis te hebben.
Dus kon alle stapels voorbakbroodjes, paashaasjes, paaskransen, paasbotervormpjes, paaszalm, paaspindakaas, paashagel, paasworst, paasbarbecuepakketten etc allemaal lekker laten liggen. Wel heb ik iedere week wat paaseitjes gehaald. Wel moeilijk om die niet onmiddellijk allemaal te proeven, maar gelukkig kon ik me beheersen.

Mis de Paasbrunch die ik vroeger altijd maakte voor mijn gezin. Mis dat ik de spil was van het gezin. En zelfs het eieren verstoppen in de tuin (dat mijn zoon me vertelde dat hij vroeg in de ochtend een hele grote paashaas in haar nachtjapon eieren zag verstoppen. hahah). Dat we gingen fietsen naar een veld met lammetjes in een dorp verderop. Fietsen zover durf ik niet. Nog niet. Maar misschien ga ik het toch maar proberen. Is er een lammetjes-app?

Toch ga ik morgenochtend mijn gele servies gebruiken. Misschien een fijn ontbijt in de tuin. Dan maar voor mijzelf Pasen vieren. Want het draait niet om die Paaszaken.
Maarrrrr; zoonlief is toevallig vrij morgen en nodigde zichzelf uit. Oh fijn, dan kan ik misschien wel een ei voor je koken. Zei hij nog dat ik geen extra moeite hoefde te doen, waarop ik hem vertelde dat dit juist wel moet. Vooral op Feestdagen. Anders is alles grauw en grijs. Altijd moeite blijven doen.


Herinner me dat ik als ouderling achterin de kerk de gemeente een Paasgroet gaf, maar na 50 x "Gezegende Paasdagen" werd ik zo melig dat ik er Gezegende Paashazen van maakte. Tsja...dat werd natuurlijk nooit meer wat met mij. Alle Paashazen in de wijk waren er wel reuze blij mee.

9 opmerkingen:

Jo zei

Hihi. Ik moet grinniken om je Gezegende Paashazen.

Anoniem zei

:)

Rosa zei

Zo mooi al die bloesem nu!
En met humor ziet alles er optimistischer uit

Sylvia zei

Gezellig weekend!
(Zijn de chocolade eieren al op? ;))

Bertiebo zei

Hahaha,gezegende paashazen... Nou ik wens jou mooie paasdagen

Mevrouw W. zei

Mooi hè al die bloesems?
Fijne paasdagen!

Petr@ zei

Nee een boom in bloei hoor je niet te snoeien, heel vreemd.
Een betegelde tuin, wat saai. Ik heb veldbloemen ingezaaid, ze komen al op, ben benieuwd.
Fijne paashazen haha

pourquoi pas ??? zei

Heel veel plezier met die knappe zo charmante zoon van je. Geniet goed van elkaar.

Iris Papilio zei

Prachtig die bomen vol bloesems! Mijn gouden regen staat ook alweer in bloei, geweldig. Doet me aan vroeger thuis denken, maar zo jammer dat het zo snel weg is.
Geniet van de zon ook hoor!