dinsdag 3 september 2019

Beau

Gisteren was ik toch wel heel erg benieuwd naar het nieuwe talkshowprogramma Beau. Maar eigenlijk ga ik rond die tijd zo'n beetje naar boven, lees nog wat en sukkel dan lekker in slaap. Alle talkshows mis ik dus, maar aangezien je vrijwel alles online kan zien de dag erna heb ik geen FOMO.
Alleen gisteren kennelijk wel.

Kreeg nog leuk nieuws van/voor een vriendin, ook vrij laat, maar ik was toch nog 'op'. hahah...

Mijn bed lokte behoorlijk want met regenwater nagespoelde lakens, weer droog gewapperd buiten, vers opgemaakt zag mijn bed er zo verleidelijk uit: Kom maar lekker slapen!
Merk dat het voor mijn welbevinden en mijn gezondheid echt goed is om regelmaat aan te houden. Ja, als een oud wijf, maar kan mij het schelen. Ik ben zo blij dat ik kan slapen. Doorslaap en in de ochtend altijd een wedstrijdje met mezelf doe of ik kan raden hoe laat/vroeg het is. En dan geef ik mijzelf 10 punten als ik het goed heb. En blij ben dat ik de dag weer vers mag beginnen. Ook al wacht er niets of niemand op me. Maak mijn eigen daginvulling en ook dat geeft houvast.

Enfin; Beau dus. Nogal op zoek naar de vorm. Toch eigenwijs gasten op een bank en zo'n Amerikaans bureautje. Terwijl iedereen weet dat de beste gesprekken vaak aan de keukentafel plaats vinden.

En dan die 2 Muppets aan het eind op bezoek. Ik was nog op zoek naar de draadjes net als bij Thunderbirds, maar die waren goed weggewerkt. Wel een schaal hete aardappels, waar Beau ook van had geknabbeld, maar hij komt stukken empatischer over en hij kent dit soort heertjes vanuit zijn jeugd. Maar die Thunderbirds waren constant aan het woord, terwijl ze niets zeiden. Ook een kunst.



Hoop dat hij zijn eigen stijl vindt, maar vond hem op zijn fijnst bij programma's waar hij ons meeneemt in de wereld van daklozen of mensen die op het randje leven. Integer gemaakt. Maar snap dat het allemaal tv-formats zijn. Waarvan de presentator inwisselbaar is.

Tsja...uiteindelijk had ik er niet voor hoeven wakker blijven, maar dan kan ik vanochtend meepraten bij de koffieautomaat. Oh nee...mijn thermoskan met handfilter uit de kringloop.

Ook nog naar de eerste aflevering van DWDD gekeken - praat Van Nieuwkerk dit seizoen nog sneller? - en met interesse geluisterd naar het verhaal over de rol van de AIVD in Iran. En hoe software de wereld op dat moment veranderde. Vond ik zeer interessant. Een boek wat ik zeker wil lezen. Komt vanzelf in de bieb.

Heerlijke koffie trouwens. Maar wel nodig, want toch wat slomer door het laat naar bed gaan. Gelukkig al wat taken van mijn lijstje afgewerkt voor vandaag. Dat geeft altijd weer het gevoel dat ik wat gedaan heb.

Iemand gekeken naar Beau en wat vond je ervan?


4 opmerkingen:

nicole orriens zei

Ik heb het niet gezien, maar het klinkt niet alsof ik echt iets gemist heb. We hebben op het moment ook geen kabel meer, omdat mijn man dat heeft opgezegd in afwachting van glasvezel die vervolgens op zich laat wachten.

Happy Earl Grey zei

Ik heb Beau gezien en vond het matig, maar het moet nog wennen denk ik. Die twee Muppets komen mij nogal wazig over, zeggen veel en toch niks, ik snap niet dat daar mensen mee weglopen, een en al poppenkast die twee. Slechte keus als eerste gasten vind ik.

Luz zei

Ja wel gezien maar elke essentie van de Thunderbirds gemist, al heeft die ene wel wat kwaliteiten, maar niet op het politieke vlak en dubieus.

Anoniem zei

Ik moest zo lachen om die kussentjes, en toen die Mupppet eindelijk lekker zat met zijn extra kussentjes, werden ze helemaal genegeerd, want eerst moest er belangrijk nieuws tussendoor. Onder andere dat TikTak weer op tv komt. Toen de Muppets gingen praten heb ik het geluid uitgezet. Naar lavendelgeklets hoef ik niet te luisteren. Ik ging lekker nog even puzzelen.