vrijdag 6 september 2019

Imitatie bandlid Metallica

Net als dat lid van Metallica die zijn frustratie naar zijn collega moest uiten, wat ik in de aflevering van Zomergasten met Ivo van Hove zag,  had ik enorm de behoefte om net als hij eens even flink hard F%&k te roepen. Heel hard. En heel lang.



Want alweer niets gehoord. Niet van mijn sollicitatiegesprek en ik ben toch al wat meer door de wol geverfd dat ik al op mijn tuinklompen aanvoel dat geen bericht slecht bericht is. Eigenlijk weet ik het antwoord al. En waarschijnlijk komt dat dan eind van de dag. Nog even de afwijzingen erdoor jassen.

Maar ook niet op een sollicitatie waar ik vrij dicht op het vuur zit. Misschien wel te dicht. Of misschien moet ik beter lezen. Of meer geduld hebben.

F@*k omdat ik er zooooooo klaar mee ben. Elke dag dat mezelf weer inspireren tot een goede brief, kijken of mijn CV niet moet worden aangepast, wachten, hopen en alweer teleurgesteld worden.

F&*k omdat ik kennelijk in de verkeerde vijvers vis. Of ik een oneetbare vis ben geworden.

F%*k omdat ik liever mijn vrijwilligerswerk zou blijven doen, maar dan in een betaalde setting, maar hoe krijg ik dat voor elkaar? Daar moet ik dus maar eens dieper induiken en mijn energie in stoppen.

En F@#k want ik wil dit soort negatieve gevoelens niet meer. Ik wil me ook druk maken over alweer zo'n vergadering op maandagochtend of dat de koffie zo slecht is sinds die nieuwe machine.

Eerst maar even mijn eigen potje filterkoffie maken. Rustgevend en na tig keer F@#k te hebben geschreven (en geroepen) is de angel er ook wel weer uit.

Naschrift:
Afwijzing van eerste sollicitatie in vier jaar inderdaad eind van de middag binnen. Met een laf reply-mailtje. Niet eens de moeite genomen om een nette mail op te stellen.





5 opmerkingen:

Bertiebo zei

Nou als het helpt, vooral doen. Maar het is echt akelig dat het zo gaat. Ik wil bijna ook F@#k roepen.

Anoniem zei

Mag best hoor, even je frustatie luchten, maar dat van doorstromen van vrijwillig naar betaald lijkt me een goeie! Fijn weekend , fuckster!

izerina zei

Meid,wat een teleurstelling iedere keer. Schrijf maar van je af.

Mevrouw W. zei

Gooi het er maar uit hoor! Je hebt groot gelijk!

Siebrie zei

Dit klinkt misschien wat vreemd, maar kun je het wat zakelijker zien? Jij wordt betaald door de werkgever (de Staat) om viermaal per week een brief de deur uit te doen. Zolang je dat target haalt, is je werkgever tevreden. Klaar.

Ik snap dat dat niet je natuurlijke gedrag is; jij wilt targets halen en verbeteren, bonussen binnenhalen omdat je bovenmatig gepresteerd hebt, maar deze werkgever maalt daar niet om.