maandag 2 september 2019

Tegelwijsheid van Akwasi

Gisteren niet naar Zomergasten gekeken maar naar Expeditie Robinson. Dat vind ik meestal interessant om te kijken en bovendien berekende ik dat ik gratis terug kan kijken via NPO Start naar Zomergasten, vooral als het deze week gaat regenen overdag, terwijl ik voor de commercielen (vaak) moet betalen voor iets. Dus strategisch kijken.

Expeditie Robinson is interessant vooral door de interactie tussen mensen die gedwongen bij elkaar zitten in zogenaamde barre omstandigheden. Wie is Baas, wie onzichtbaar de eerste weken, wie kan goed improviseren met de middelen die hij of zij heeft (en wint dan vaak), aan wie storen mensen zich enorm. Het lijkt wel het echte leven. Ik weet zeker dat er voor kantoormensen inmiddels Hei-dagen zijn a la Expeditie Robinson.
Of gewoon de dagelijkse gang van zaken in de kantoortuin.

Maandagochtend weer, dus mijn rondje Bless the House gedaan. En omdat het programma Koffietijd weer begonnen is zorgen dat ik voor die tijd klaar ben, dan heb ik dubbele Koffietijd. De witte was wappert lekker buiten, straks mijn bed weer lekker frips opmaken. Op maandag voel ik me altijd prettig en energiek. Omdat ik veel doe, zichtbaar doe en er kennelijk opgewekt van word, dat doen.

Ook nog de broodnodige sollicitatie de deur uit gooien (voor het alarm gaat!), zoals elke dag. Me daar niet gek of down door laten maken is de kunst.

En wat ik mooi vond was de verhaspeling van een oud werkwoord, maar die mij goed past, door Akwasi, deelnemer dit jaar aan de Expeditie.


©shutterstock/ADR

Fijn te weten dat er nog een mooi programma op me wacht om te kijken wanneer het mij uitkomt. En dankbaar dat schoonzoon ongedeerd uit een auto-ongeluk kwam en alleen zijn auto wat had. Niet zijn schuld, maar van een andere automobilist, maar zo fragiel is geluk.

En de zon schijnt ook nog vanochtend.

PS: Het regent nu even keihard, de was hangt buiten en binnenhalen heeft weinig zin meer, maar ach....ik denk dat die in de loop van de middag gewoon weer droog wappert. Niks aan de hand. Wat ben ik blij dat ik staat ben om er op die manier naar te kijken. En genoeg beddegoed heb om dat te doen.

2 opmerkingen:

Happy Earl Grey zei

Ik keek naar zomergasten, en kijk Robinson terug. Hij had vast een beschermengeltje, die schoonzoon van je en ja zo fragiel is geluk.

Anoniem zei

Wat een schrik dat goed afgelopen auto-ongeluk, ja leven is fragiel elke dag een kado met vele strikjes.