zondag 8 september 2019

Brievenbus-BH

Bestelde een BH zonder leveringskosten (hoera), maar kennelijk niet echt goed gekeken, want de BH kon moeiteloos in een pakketje door de brievenbus.

Zo plat krijg ik ze in mijn la niet eens gevouwen, dus bekeek de BH eens goed en ik had inderdaad een verkeerde keus gemaakt qua materiaal. Terug maar met dat ding. Mijn boezem heeft echt behoefte aan flinke ondersteuning in de vorm van ophaalbruggen met ijzeren beugels. Anders hangen ze ergens ter hoogte van mijn navel.


Afbeelding van djedj via Pixabay 


Had juist een BH gerepareerd voor de zoveelste keer want de beugels piepten aan de zijkant eruit. En keek naar mijn kledingbudget en het kon nog. Een nieuwe.

Dus maar terugbrengen bij het afleverpunt om de hoek. Voor de zekerheid nog even online gekeken, maar dat punt staat er niet meer bij! Kon het bij het bestellen al niet meer vinden. Kocht ik postzegels en vroeg het daar voor de zekerheid nog na of dat klopte.

Ja, klopt. Ze kregen honderden pakketjes per dag en dat was teveel werk. Dus nu moet ik een wijk verder fietsen. Of het thuis laten ophalen, maar daar heb ik een hekel aan. Of eigenlijk aan wachten.

Ik kan (en durf weer te ) fietsen, dus voor mij is het geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat voor veel andere mensen in mijn wijk dat het wel is. Ouderen.

Vanochtend vroeg, het was nog donker, eigenlijk eind van de nacht rond 04.30 uur  hoorde ik een auto met sirene hier in de buurt, die steeds dichterbij kwam zo te horen. En zag op een gegeven moment een knipperlicht door de gordijnen aan de voorkant van mijn huis. Dus toch even uit bed, kijken wat er aan de hand is. Het was een brandweerauto, een personenauto met zwaailicht. Verder niets. Geen politie, geen grote brandweerwagen en ook geen ambulance. Zag ook geen buren op straat of ergens lichten aan, dus tsja...gelukkig niets met hen aan de hand.

Dus maar weer proberen te slapen.

Totdat er een groot spotlicht in mijn slaapkamer scheen. (Dacht even aan een scene van ET) Dus hoppa...weer uit bed en verblind door het grote licht kon ik nog net zien dat het een bakje van een brandweerauto was. Kennelijk voor de straat achter mij en waarschijnlijk moest er iemand uit huis worden getakeld. Hoorde nu ook de motor van de brandweerauto en na een paar seconden was het licht weer weg, bakje richting naar beneden.

Zo vanzelfsprekend is het allemaal niet; 's avonds naar bed en 's morgens 'gezond' weer op. En het was prettig dat er op tijd (hoop ik) hulp kon worden ingeschakeld. Dat zijn dingen waar ik wel eens over nadenk (of doemdenk) omdat ik alleen woon. En daarom dus altijd een telefoon in de buurt hou.

Op die telefoon zocht ik op wat er aan de hand kon zijn en dat er inderdaad een reanimatie-verzoek was geweest. Geen idee hoe dit is afgelopen, maar zo'n klein bericht, en voor mij een paar uurtjes wakker zijn, heeft voor dat mens in nood grote consequenties.

Dus ben ik dankbaar dat ik in de ochtend weer wakker mocht worden, gewoon kon douchen en aankleden en genoten heb van een zondagochtend kop koffie met soja-melk. En van de mooie muziek op tv bij Vrije Geluiden van het Festival voor oude muziek.

En mijn zorgen zich uitstrekken over wanneer ik die BH terug kan brengen en wanneer er weer een aanbieding is zonder verzendkosten. Als dat alles is!

Leuk trouwens al die Reuk-opmerkingen.










3 opmerkingen:

Lot zei

Mijn BHá moeten ook altijd stevig zijn, vooral de zijkanten anders kiept hij zo als ik hem uurtje aan heb.
Laatste een fijne gekocht voor 8 euro bij Wibra met echte stevige zijkanten

Bertiebo zei

Ik vind het zo'n gedoe, iets bestellen en dan weer terug. Ik doe het misschien eens per jaar. Het lijkt ook wel of er bij mij altijd iets fout gaat.

mrs H. te B. zei

"Ophaalbruggen"- je moet er maar opkomen! ;-). Ik heb een bloedhekel aan beugelBH's, ook al zou het misschien voor het aanzien beter zijn.... Ik zoek dus altijd naar beugelloos, ook in mijn megaformaat. Binnenkort weer eens nieuwe bestellen, want mijn borsten hangen inmiddels wel érg laag ;-()