Het is een 'feestje' voor mensen die Koriander naar zeepzop vinden smaken. Dan hoor je kennelijk bij 4 tot 14% van de wereldbevolking. Helaas; ik hoor er ook bij.
Jammer, want het schijnt de andere 96% goed te bevallen en maakt veel gerechten heel smakelijk. Ik hou me dan maar aan Peterselie ter vervanging.
Het ligt aan mijn genen. Wij, de Koriander-haters, delen allemaal dezelfde olfactorische receptoren, gekend onder de officiele naam OR6A2. Dat gen zorgt ervoor dat wij aldehyde chemicalien kunnen ruiken, die voorkomen in zowel zeep als koriander. En die geur gaat er dus ook voor zorgen dat onze smaak beinvloed wordt.
Maar jemig de pemig; om daar nou een speciale dag aan te wijden. En dan nog wel een Haaaaat-dag. Dat doen alleen de Gargamellen van deze wereld. Wat zonde van alle energie die je in alles wat je wel lekker vindt, kan stoppen. Dus ik heb die dag maar links laten liggen. Had gelukkig genoeg mooie dingen om aandacht aan te besteden.
Wie haaaaaaaat er ook Koriander?
13 opmerkingen:
Ik ben ook een zeepsopproever, bleh. Geen wereldzaak, toch?
Ik vind het wel lekker.
Ik moet bekennen dat ik niet eens weet hoe het smaakt eigenlijk. Nu ben ik wel benieuwd!
:-) ik vind het lekker sorry "don't shoot me"
Het smaakt mij vies! Jammer want het zit in veel Curry-mixen. Beetje opletten, dus.
Ik ben dol op curry’s met veel koriander dus ik mis, gelukkig, dat gen đ
Ik, maar gemalen korianderzaad gebruik dan wel weer (met mate).
Ik ben er gek op. Maar dat daar onderzoek naar is geweest blijkbaar...
Ik ben er gék op en eet het meerdere malen per week. Ga al Pavlovven als ik het alleen maar ruik :)
Ik! Zo zonde lekker eten, met zeep. Ik eet graag Indiaas. Ik vraag in een restaurant ook (al wel 3 keer in mijn leven) of ze het uit het eten willen laten. En dat doen ze altijd.
Mijn kinderen hebben het ook. Was en grappig experiment đ
Ooit een bosje op de markt gekocht. In de veronderstelling dat het selderie was.De pan soep werd weggegooid. Ik dacht echt dat er zeepsop in de pan had gezeten. Later heb ik het begrepen.
Heerlijk, vooral verse koriander.
Ik houd er niet van, maar kan tot nog toe heel goed zonder!
Een reactie posten