dinsdag 13 december 2022

Bevroren zadel

Toen ik uit mijn werk thuiskwam en bij de bushalte mijn fiets wilde pakken, zag ik dat er over alles een laagje ijs zat. Over de fietstassen, stuur en ook mijn zadel had een dun laagje rijp. Pakte het doekje uit mijn fietstas, maar die was stijf bevroren. Grappig gezicht. 


Pas toen kwam het besef dat het dus echt vroor. 



Blij met mijn aankoop van vorig jaar. Een dikkere winterjas. En een beetje waterafstotend ook nog graag. De vorige had ik heel lang en was nogal dun geworden. En stoorde me al heel lang aan de kraag met knoop die altijd precies in mijn gezicht waaide en au....rotknoop! 

En ook blij met mijn leren handschoenen. Daarvan kocht ik twee paar in Helsinki. Vond het toen wel even een aankoop, maar ik weet dat ik er enorm veel plezier van heb. Warm en fijn voor mijn handen. 

Thuisgekomen snel omkleden naar een dikker thuisblijfvest. Alvast kleding voor morgen uitgezocht. Hangt het maar klaar. Altijd met zorg doe ik dat. Omdat ik dat waard ben (cliche cliche, maar ik zag dit weekend een filmpje van een dame die dat uitlegde. Niet wachten tot je dunner/dikker bent voor iets moois of iets waar je je echt goed in voelt. Elke dag mag je er zijn. Was een opbeurende vlog).

Alweer gezeik onderling op mijn werk. Als een stoïcijn trok ik me er niets van aan, maar moest wel alle klaagzangen van iedereen horen tijdens de lunch. Zo blij dat ik ergens anders zat tijdens het gezeik. En vorige week ook al. Ook gemist. Hoera, want echt....zo klaar met vooral dit wijvengezeik! De enige man gedraagt zich ook als een wijf trouwens. 

Ik misschien ben ik ook wel een zeikwijf (geworden/aan het worden). Hou toch op, ga lekker werken en maaaaaaaal niet zo lang over iedere scheet die hier gelaten wordt.









6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoe herkenbaar , als je veel negatitviteit ondervind in je omgeving dan lijkt het wel of je daarmee ook besmet word. Ik heb een collega, op zich een lieve vrouw, maar ze heeft altijd wel wat. En alleen zij heeft het zo moeilijk. Vertel je eens waar jij mee zit dan komt zij gelijk met een verhaal over haar zelf en dat zij pas problemen heeft. En toen ik haar nog dagelijks zag merkte ik dat ik zelf ook steeds negatiever werd. Als ik haar nu tegenkom dan luister ik maar half naar haar geklaag en probeer een ander onderwerp aan te snijden.

Anoniem zei

Omdat je het waard bent... Echt wel! 👍💪

izerina zei

Ben je praatpaal geworden?

Janny zei

En jouw blog maakt dat ik iets opgewekter mijn werkdag vervolg.
Inderdaad nu genieten van een goed zittend kledingstuk in plaats van uit te stellen.
Ik heb de luxe dat ik wel veel thuis kan werken en daar door veel gezeur over dingen, personen, gedrag en onderlinge competitie meestal misloop.

Een goede en veilige heen- en terugreis voor deze koude dag!

nicole orriens zei

Toen ik vanochtend ging hardlopen was het ook overal wit bevroren met rijp. Ineens is het echt winter. Het lijkt me nog wel koud voelen, zo'n zadel!

Mevrouw Niekje zei

Ik hang/leg ook altijd mijn kleding voor de volgende dag klaar. Altijd netjes en leuk gekleed naar mijn werk, omdat ik het waard ben en de mensen op het werk, zeker mijn studenten, het ook waard zijn dat ik mijn best doe er netjes uit te zien. Heeft te maken met professionaliteit, ik geef tenslotte mbo-ers les en wil dan het goede voorbeeld geven. Daarnaast voel ik me professioneler en beter als ik er niet bijloop alsof het weekend is en ik nergens naar toe hoef.