maandag 19 december 2022

Vertrouwen

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard, is het gezegde. En soms gaat het in een F1 auto.




Zat ik toch al een beetje aan de cynische kant van hoe mensen met elkaar omgaan, dit akkefietje met mijn zuster maakt dat ik me nog verder die kant op beweeg. En dat wil ik helemaal niet.

Maar ook dat maar altijd met de lieve vrede bedekken van wangedrag. Flikker toch op! Wordt dan maar eens een keer echt goed boos. Ze is niet eens mijn biologische zus. Of dan de band beter zou zijn of dat ze dan niet zou liegen en bedriegen, dat weet ik zo net nog niet. 

Maar dat is ons niet geleerd van huis uit. De waarheid op tafel leggen en daarmee dealen. Wel zwijgen, jezelf kapot maken, eten, of juist niet eten, beschadigen, snijden, ziek worden, mokken en dwingelanden. 

Als het maar niet naar buiten gelekt wordt. Naar buiten toe zijn wij dat leuke grote gezin. Daar doe ik al heel lang niet meer aan mee. 

Hoe ik hier nu het beste voor mijzelf mee moet omgaan, daar ben ik nog niet uit. Ik kan natuurlijk wel zeggen dat ik niets meer met haar te maken wil hebben, maar of dat effectief en vooral goed en helend is, dat is de vraag. 

Help ik mijzelf daarmee. Mijn kinderen? Dat is iets waar ik goed over na moet denken. Hoe ik in het leven wil staan. Wrokkig, boos? Of kunnen loslaten wat niet van mij is, niet mijn verantwoording. 

Dus geniet ik van mijn kerstverlichting, van de kracht van het Licht, mooie muziek 
en de hoop dat er altijd zicht op Licht is en zal blijven. 


















8 opmerkingen:

Anoniem zei

Denk dat je laatste reaktie het beste is. Wrok koesteren is ook niet goed voor jezelf en je gezin. Maar oplettend zijn, is wel verstandig.
.

izerina zei

Zoals je schrijft,ik hoop,dat je je wrok kunt loslaten

liesjedeventer zei

Mijn ervaring is dat daar soms wat tijd voor nodig is. En dat dat ook oké is. Het kan ook een aanleiding zijn tot wat zelfonderzoek (waarom ben ik zo boos? Waar liggen eigenlijk mijn grenzen?)
Maar het blijft lastig! Ik wens je sterkte.

pourquoi pas ??? zei

Nicole schreef op mijn blog ; boosheid is verdriet dat zich naar buiten keert.
Verdriet dat zich naar binnen keert is depressie.
Vond die eerste regel wel heel mooi want het klopt.
Het is verdriet veel meer dan boosheid.
Hoe kunnen mensen toch zijn zoals ze zijn.
Ik denk vaak dat het jaloezie is die hen dingen laat doen die zo een pijn doen.
Het wordt weer hard werken aan onszelf in 2023.
liefs

Anoniem zei

Wat een mooi inzicht. Ik hoop met je mee. Bertie(bo)

Lot zei

Het is ook goed rusten als je ergens gras over hebt laten groeien.
Nu groeit het niet zo snel dus neem je tijd.

Griemmank zei

Ik zie altijd graag dat mensen ingrijpen als iets fouts de spuigaten uit gaat lopen. Ik heb het verhaal over de eksterachtige zus even gelezen. Zij moet zich schamen. Jullie hebben het goed opgelost, al is het natuurlijk weer een hoop gedoe. Voor je moeder is het echt erg naar allemaal.

Mevrouw Niekje zei

Soms kan een streep ergens onder zetten, onder een relatie waar je geen energie van krijgt, maar die je leegzuigt, de beste oplossing zijn. Zolang je er vrede mee hebt omdat je je best hebt gedaan is het voor jezelf uiteindelijk beter. Maar makkelijk is het niet. Zeker niet wanneer het familie betreft, dat weet ik helaas uit ervaring.