dinsdag 6 december 2022

Topics

De ochtend voordat men opeens besloot dat je als abonnee op een krant niet meer gebruik van Topics (artikelen uit andere kranten van dezelfde uitgeverij) kon maken, want men had besloten ermee te stoppen, kregen we een mailtje. 

Had je nog net even de tijd om de stukken die je had aangemerkt als nog een keertje willen lezen of bewaren, elders op te slaan.

Dus die avond gekeken wat ik echt nog graag wilde bewaren en opgeslagen. Maar wat een werk. En ook weer niet; want uiteindelijk is alles wel weer ergens op te zoeken.

Waarom men dit besloten heeft? Geen echte uitleg. Uiteraard omdat het niets opbrengt en alleen maar geld kost. Nu kan je alleen nog maar artikelen uit een andere krant lezen als je ervoor betaalt. 
Of gratis in de bibliotheek, maar daar zit ik niet elke dag. En juist zo leuk dat er op basis van jouw voorkeuren er een selectie was gemaakt.

Voorheen kon je de artikelen van DPG kranten via Bendle ook lezen, maar ook dat is een hele tijd terug opgehouden. Net als dat de NRC al snel afhaakte. Waardoor Blendle het vooral van buitenlandse kranten en tijdschriften moet hebben. 

Nog meer Topics fans?



9 opmerkingen:

izerina zei

ik ken het verschijnsel niet

Anoniem zei

Ja, ik was gretig gebruikster en mis het.

Anoniem zei

Blendle vond ik fijn, las best veel. Nu erger ik me dat er zoveel gesloten of premium artikelen zijn.

Anoniem zei

Ja ik mis het ook

Anoniem zei

Ja, ik mis het ook. Stomme beslissing. En ik werk nog wel in een bibliotheek haha, maar het was zo fijn op telefoon & tablet.

Anoniem zei

ik ga het ook heel erg missen

Anoniem zei

Ik gebruikte het ook erg vaak, las graag (redaktionele) artikelen in Trouw en AD. Ik werd er eerlijk gezegd door overvallen. Denk dat de mail bij mijn man binnengekomen is, hij had het account ook aangemaakt. Vind het wel jammer maar om nou een abonnement op al die kranten te nemen is ook zowat. Leon

Ellen1979 zei

Ja, baal ook als een stekker. Juist als je getipt werd op een artikel kon je het daar weer vinden. De Beatrijs vragen over hoe hoort het eigenlijk, daar koop ik niet een hele krant voor. En een krant krijg ik al niet uit. Maar door topics dacht ik, dat is waar voor mijn geld, dat abonnement.

Anoniem zei

@Ellen1970. De stukjes van Beatrijs staan een week later ook op www.beatrijs.com.