zondag 4 december 2022

Lek(ker) niet.

Fietsband niet lek, maar ventiel inderdaad als geintje opengedraaid. Wel netjes het dopje er nog weer opgedaan, dat zegt ook weer wat over de dader. 

Ook niet positief getest voor Covid. Al kan dat nog steeds komen. 

Dus lekker heen en weer kunnen fietsen en wat een vrijheid geeft dat. Als ik even terug denk aan de tijd dat ik niet meer durfde te fietsen en een fiets had die niet zo goed was, maar ik deed het er maar mee, ben ik me nu bewuster ervan dat alles wel een beetje moet kloppen waardoor ik makkelijker van het beeld dat ik ga omvallen met die fiets verdwijnt af ben gekomen.

Grappig was dat ik dat ooit bij een psycholoog vertelde (bang om te vallen van mijn fiets), ging er wel op de fiets heen en dat ik dan ook nog omviel net voorafgaand aan de afspraak. Moest zo zijn. Om fietsen te vermijden nam ik de bus of ging lopen. 
Gelukkig durfde ik (zo bang was ik kennelijk dus niet) toch weer op te stappen en naar de afspraak te fietsen, maar toen ik daar zo lag voelde ik me heel even geheel alleen op de wereld. Wat ook niet zo was, want een hele aardige puber hielp me overeind en vroeg hoe het met me ging. 

Besef heel goed dat ik makkelijk praten heb, want ik had kunnen sparen voor een nieuwe fiets en ook nog de mazzel dat ik mijn voorgaande fiets kon inruilen. Dus korting. 

En dat ik heel goed inzag dat als ik dit alles (psycholoog en toch weer in het zadel gaan zitten (in dit geval erop) niet deed, ik geen meter vooruit kwam, zelfs achteruit zou gaan. In hoe groot mijn wereld is en blijft en bewegingsvrijheid en mogelijkheden. En zorgeloosheid. Wil ik ergens heen? Hop, pak de fiets en gaan met die banaan. Hoe meer er vooraf gedacht en vooral gepiekerd wordt, hoe moeilijker het is om zorgeloos dit soort 'normale' dingen te doen. Dus train ik in minder piekeren en mijzelf toespreken als ik dat toch wel doe. Omdat het hele systeem van piekeren nul zin heeft!

Heel laat mijn warme bed uit, wel vroeg wakker hoor, gelezen en online dingen bekeken en toen pas douchen, haren wassen en de dag echt beginnen. Lekkere koffie met opgeklopte sojamelk. Gewoon; omdat het kan. 

Fijn toch!




1 opmerking:

Anoniem zei

Ja, het zijn "de kleine dingen die het doen, die het doen", aldus een liedje van lang geleden, maar dat is ook echt zo, hè? Geluk zit in hele kleine dingen.

Een hartelijke groet van Jo.