vrijdag 9 december 2022

Spelende vrouw

Omdat jongste kleinkind herstellend was van een gemene krentenbaard infectie en nog niet naar het KDV kon, vroeg mijn dochter of ik op mijn vrije dag kon oppassen. 

Tuurlijk. Mocht wel 10 minuten langer uitslapen dan de werkdagen. En gelukkig reed de trein op tijd. Gezellig om even het begin van de ochtend met de dames mee te maken. Zaten allebei nog aan hun fruitontbijt. Lekker! En al snel vertrok dochter met haar andere dochter, nadat ze eerste de haren van beiden had gevlochten,  naar school en werk. 

Had knutselspullen mee en ook daar had de jongste grote interesse in. Kleuren, scheuren, sorteren. Kom maar door Oma. Zo leuk om te zien hoe snel de jongste zich ontwikkelt. Praat veel, zegt iedere twee zinnen: Kijk Oma!! Leest ook graag. Op haar manier dan. En zo leert ze ook weer nieuwe woorden. 

Ze moest antibiotica oraal nemen en dat vindt ze enorm vies. Dus daar maar de dag mee beginnen. Maar geen worstelpartij bij mij. Het injectiespuitje ging zo leeg in haar mond. En in de loop van de dag zei ze zelfs "Lekker". Hahaha, dat koppie van haar erbij ook. Alsof ze op een citroen had gebeten. En dan de andere keren verstoppen in huis, maar uiteindelijk lukte het alle keren. 

Zo leuk om dat allemaal van dichtbij mee te mogen maken. 


2 opmerkingen:

nicole orriens zei

Wat gezellig klinkt dat! En wat fijn voor je dochter ook dat jij kunt inspringen!

izerina zei

De reden was niet leuk,maar dat spelen wel