vrijdag 26 januari 2024

Afwas

Omdat onze opdrachtgever de papieren koffiebekertje met plastic binnenkant in de ban heeft gedaan per 1 januari 2024, heeft hij al zijn werknemers een herbruikbare beker gegeven. 

Die moeten ze wel zelf afwassen. Of een eigen mok/beker/tuimelbekertje/thermosbeker mee naar kantoor. Ook zelf af te wassen. 

Wij hebben niets gehad. En onze werkgever zorgt daar helemaal niet voor, dus namen we allemaal braaf zelf een mok van thuis mee. Of kochten die bij de plaatselijke mokkenbar.

Elke ochtend, zoals te verwachten bij grote kleuters, staan er kopje, bekers of mokken in de gootstenen, op de aanrechten. Want die mensen geloven nog in de afwaskabouters, die in de nacht al hun vuile vaat komt afwassen en afdrogen. 

En dan verschijnen ook al snel de briefjes. 

Ruim op

Was af

Niet laten staan, opruimen afwassen. NU!


Helpt geen drol. 

Of het briefje: Wie heeft mijn afwasmiddel mee naar huis genomen?

Of de collega die niet met een afwasborstel van iemand anders haar mok durft af te wassen. Je weet niet waar hij geweest is. Jemig...is toch geen wc-borstel!

Er lag al wekenlang een vies gerafeld sponsje. Die blief ik niet. Dus eigen spons eerst en die heb ik in een zakje in mijn la liggen. Drogen met papieren handdoekjes (alsof dat geen berg afval is). En ik heb wel drie mokken. Eentje voor de werkplek beneden, twee voor boven, eentje koffie en de andere thee, want vind het niet lekker thee uit een koffiemok te drinken. Zeurpieterig he?







9 opmerkingen:

Anoniem zei

Wij hebben gelukkig een Fatima op kantoor.. Made in Germany by Miele..

izerina zei

Ooit in een ver verleden lanceerde ik dit idee op school. En draaide dus voor de afwas op.En het papier verzamelen en de planten watergeven.

Bertiebo zei

Tsjonge, mijn beeld van je collegae wordt nog negatiever! En over dat 'het is toch geen wc-borstel' zou ik nog een verhaal kunnen vertellen. Over een huisgenoot toen ik op kamers woonde en de keuken én de wc gedeeld werden. Schoongemaakt wérd die wc, maar echt met de afwaskwast. Door die huisgenoot die zich van geen kwaad bewust was.

nicole orriens zei

Toch verwondert het mij wel waarom mensen niet gewoon even hun mok afwassen. Zo moeilijk is dat toch niet?

liesjedeventer zei

Misschien denken die mensen: 'Ik gebruik hem straks toch weer, en anders blijf ik aan de gang?" Of zoiets? Het lijkt me trouwens wel fijn om uit je eigen mok koffie te drinken in plaats van zo'n papieren bekertje. Beetje zoals thuis!

johmar zei

Ik maak schoon op zo'n kantoren locatie. Iedereen denkt , ach dat doet de schoonmaak toch? En niet alleen koffiebekers zijn een probleem, gescheiden afval? Eh ja ,te veel moeite, Spulllen van de catering weer naar restaurant ? word toch opgehaald door catering? Wc doortrekken ? Handdoekautomaat op de juiste manier gebruiken? Naar het toilet terwijl er schoongemaakt word moet toch kunnen? Bureau opruimen voor de volgende collega? doet de schoonmaak toch? Er word vanuit management van alles geprobeerd om dit te veranderen, briefjes met aanwijzingen, promofilmpjes op schermen, plaatjes , teksten enz. Maar het is een hardnekkig iets, voor elke welwillende is er een die denkt ,ja dag geen zin in.

KnutzEls zei

Werkte op een bedrijf vol techneuten. Jammmergenoeg zat de cursus "vaatwas in- en uitruimen" niet in hun opleiding. Heel wat keren staan tandenknarsen, maar ja dat soort werk bleef voor de dames over. En dus nog steeds.... Het is en blijft onbegrijpelijk en ergerlijk.

Petra zei

Ik geloof dat wegwerpbekertjes niet meer mogen, op de werkplek.

Gelukkig had ik altijd al een mok (vooral omdat ik dat veel lekkerder vind drinken), en ook heel gelukkig is er een vaatwasser aanwezig die door de meesten goed wordt gebruikt (met alleen nu en dan een verdwaalde vieze mok op het aanrecht in plaats van in de vaatwasser).

Mevrouw Niekje zei

Precies hetzelfde bij mij op het werk! Ik heb al jaren mijn eigen theebeker en koffiebeker. Ik was ze iedere dag na gebruik af en zet ze in mijn eigen kast. Loop er dan wel mee te sjouwen, maar dat doe ik liever dan me kapot ergeren aan alle afwas, aan een vies keukenblad, vieze gootsteen etc....