zaterdag 27 januari 2024

Keihard tikt de regen op mijn zolderraam

Dus dan weet ik al dat ik regenhoedje op moet naar de bushalte. En hopen op een plekje in het overdekte fietsenhok voor de fiets. En in de bus en daarna in de trein. 
Was moe gisteren, dus bedacht de rest van de detective op mijn telefoon in bed te kijken. Nu weet ik dus niet wie het gedaan heeft, want toch in slaap gedommeld.

Al had ik deze aflevering al eerder gezien. Waarschijnlijk toen ook al voortijdig in slaap gevallen. Eind 22.30 uur is tijdens een werkweek te laat voor me. Trouwens, lijkt wel alsof ik nu zo sta afgesteld dat het ook op vrijdagen en zaterdagen te laat is. 

Zo blij dat ik wat ik me voornam, op tijd weg (en dan eigenlijk nog steeds niet op tijd) ook kon uitvoeren. Alhoewel mijn leidinggevende er altijd een gewoonte van maakt om 16.58 uur nog even wat dingetjes te willen laten zien in het CRM systeem. En kijk hoe handig en kijk dit en kijk dat....

Joh...ik ga op tijd weg, moet mijn trein halen. 

Oh.

En de rest wat ik nog moet doen, dat moet dan maar wachten tot maandag.  Vind ik. Vandaag aan één ruk door zitten werken, terwijl collega's van de opdrachtgever vrolijk online koelkasten aan het uitzoeken waren. Voor thuis. 

Hij beweert nog steeds met droge ogen dat mensen het echt niet zo druk hebben, terwijl iedereen op overkoken staat. Maar hij is dan ook een man die alleen naar de output kijkt. Je moet kennelijk eerste keihard in janken uitbarsten totdat hij doorheeft dat het allemaal teveel is.

Gaf hem dus aan dat wat er allemaal naast en om het werk (alweer een stagiaire opgestapt, alweer wennen aan straks weer een nieuwe, het kennelijk niet kunnen vinden van een ervaren kracht) een zeer grote impact heeft op mij en mijn collega's. Constant mensen inwerken, die niet blijven. Weer afscheid nemen, maar ook dag rendement. En dag geinvesteerde tijd.

Oh.

Dus ik ging maar vrolijk inpakken, afwassen (mijn eigen mok dan) en wegwezen. 

Hier win je de oorlog niet mee. Hij heeft ook geen drol te vertellen bij het management boven hem. Dus..

Weekend; niet aan werk denken, aan de boeteclausules, aan weet ik veel. 

Niet niet niet. 





6 opmerkingen:

Bertiebo zei

Ik hoop dat het je lukt!

izerina zei

Inzicht geven aan iemand,die het niet ziet,is moeilijk

johmar zei

Wij hebben een nieuwe leidinggevende , waar ik achterkwam toen ik me ziek moest melden. Werk in de schoonmaak op locatie. WE hebben een meewerkend voorvrouw, die ik al in jaren niet meer gezien heb aangezien wij op verschillende tijden werken. Maar moeten ons ook ziekmelden bij een locatiemanager. Die dus blijkbaar op 1 januari begonnen was. DE meewerkend voorvrouw wist dat wel, maar vond het blijkbaar niet belangrijk om ons dat ook te vertellen tot ik me ziek wilde melden. Zo'n locatiemanager zie je meestal ook alleen maar als er echt problemen zijn, de meeste communicatie verloopt tegenwoordig via APP's Maar deze dame wil daar verandering in brengen al weet ze nog niet hoe, want zij heeft ontzettend veel panden waar zij leiding over geeft. Maar zij vond het bijzonder vervelend dat wij niet gezien worden en alleen wat horen als dingen fout lopen.

Anoniem zei

Handig om 16.58 nog aankomen met iets...not. Goed dat je vertrekt en hem laat weten dat hij maandag de eerste mag zijn om met zijn verhaal bij je te komen.

Sylvia zei

Peter kon daar ook wat van. Die minuten voor tijd nog even iets op mijn bureau droppen. Ook leuk als je op vakantie gaat. Ik verdenk hem ervan het expres te hebben gedaan

Mevrouw Niekje zei

Ik vind het echt heel knap van je dat je het uithoudt daar op dat werk. Iedere keer dat ik er iets over lees prijs ik mezelf gelukkig met mijn baan, mijn collega's en mijn leidinggevende. Ik gun jou dat ook, je bent volgens mij een heel goede en betrouwbare werknemer, je verdient een betere werkomgeving!